Posni štapići sa kikirikijem se pripremaju na sledeći način:
Margarin i ulje viljuškom izmešati, dodati pivo (vodu), kikiriki, prašak za pecivo, so i postepeno dodavati brašno dok se ne dobije smesa koja se ne lepi za ruke.
Razvući koru debljine prsta i iseći na štangle (ili na trake pa rolati), poređati u pleh i peći na 200 stepeni oko 20 min.
Sastojci za posnu musaku od karfiola i tikvica:
1 veliki karfiol,
2 srednje tikvice,
1 crveni luk,
2 češnja belog luka,
1 konzerva seckanih pelata,
1 šolja pasiranog paradajza,
200g tofua,
2 kašike maslinovog ulja,
2 kašičice origana,
so i biber po ukusu,
sveži peršun za posluživanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više