Posni štapići sa kikirikijem se pripremaju na sledeći način:
Margarin i ulje viljuškom izmešati, dodati pivo (vodu), kikiriki, prašak za pecivo, so i postepeno dodavati brašno dok se ne dobije smesa koja se ne lepi za ruke.
Razvući koru debljine prsta i iseći na štangle (ili na trake pa rolati), poređati u pleh i peći na 200 stepeni oko 20 min.
Sastojci za posne kuglice od sočiva i paradajz umak:
1 šolja suvih crvenih sočiva,
2 šolje vode,
1 crni luk,
2 čena belog luka,
1 šargarepa,
1 šolja prezli (ili brašna po potrebi),
1 kašičica mlevene paprike,
1 kašičica suvog origana,
so i biber po ukusu,
maslinovo ulje za prženje.
Umak:
2 šolje pasiranog paradajza (ili paradajz sosa),
1 crni luk,
2 čena belog luka,
1 kašičica suvog bosiljka,
1 kašičica suvog origana,
so i biber po ukusu,
maslinovo ulje za dinstanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više