- Advertisement -
Sastojci za posne sarmice od blitve:
- 2 šolje pirinča,
- 3 veze mladog luka ili 3 manje glavice crnog luka,
- 250 g šampinjona,
- listovi blitve,
- so,
- biber,
- vegeta,
- kašičica ljutog ajvara,
- mirođija,
- belo vino.
Posne sarmice od blitve se pripremaju na sledeći način:
- Za fil obariti dve šolje pirinča.
- Na malo ulja propržiti sitno seckani luk, šampinjone, drške od blitve koje ostaju nakon čišćenja i jednu vezu blitve.
- Dodati pirinač, promešati i još dinstati.
- Začiniti, dodati kašiku ljutog ajvara, mirođiju i seckani čen belog luka.
- Na kraju dodati i malo belog vina.
- Uvijati sarme u listove poparene blitve.
- Poređati ih u lonac, naliti vodom da ogrezne i staviti na laganu vatru da se kuva 40-45 minuta.
- Povremeno protresti šerpu.
- U vodu se može staviti jedna do dve kašičice bio začina.
- Kada počne da vri, dodajte i malo belog vina da se sarmice ne bi raspale.
- Pred kraj kuvanja zaliti tankom zaprškom.
- Služiti sa krompir pireom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Sarmice od blitve
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -