Posne sarmice od blitve

Posne sarmice od blitve

Advertisement

Sastojci za posne sarmice od blitve:

  • 2 šolje pirinča,
  • 3 veze mladog luka ili 3 manje glavice crnog luka,
  • 250 g šampinjona,
  • listovi blitve,
  • so,
  • biber,
  • vegeta,
  • kašičica ljutog ajvara,
  • mirođija,
  • belo vino.

Posne sarmice od blitve se pripremaju na sledeći način:

  1. Za fil obariti dve šolje pirinča.
  2. Na malo ulja propržiti sitno seckani luk, šampinjone, drške od blitve koje ostaju nakon čišćenja i jednu vezu blitve.
  3. Dodati pirinač, promešati i još dinstati.
  4. Začiniti, dodati kašiku ljutog ajvara, mirođiju i seckani čen belog luka.
  5. Na kraju dodati i malo belog vina.
  6. Uvijati sarme u listove poparene blitve.
  7. Poređati ih u lonac, naliti vodom da ogrezne i staviti na laganu vatru da se kuva 40-45 minuta.
  8. Povremeno protresti šerpu.
  9. U vodu se može staviti jedna do dve kašičice bio začina.
  10. Kada počne da vri, dodajte i malo belog vina da se sarmice ne bi raspale.
  11. Pred kraj kuvanja zaliti tankom zaprškom.
  12. Služiti sa krompir pireom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Sarmice od blitve
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 25 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares