- Advertisement -
Sastojci za posne perece na starinski način:
- 800g mekog brašna,
- 20g svežeg kvasca,
- kašičica šećera,
- 2 šolje ulja,
- kašika soli,
- 500ml mlake vode,
- susam.
Posne perece na starinski način se pripremaju na sledeći način:
- 20 gr kvasca potopiti u malo mlake vode, dodati kašičicu šećera i sačekati da kvasac zapeni.
- Nadošli kvasac zamesiti sa 2 šoljice ulja , kašikom soli, 1/2 l mlake vode i 800 gr mekog brašna.
- Testo dobro uraditi dok ne počne da se odvaja od posude.
- Ostaviti ga na toplom mestu da udvostruči svoju zapremninu.
- Uzimati po komad testa i praviti perece.
- Pre prečenja ostaviti ih u plehu pola sata da narastu, posuti susamom i peći.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne perece na starinski način
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:


















- Advertisement -