- Advertisement -
Sastojci za posne makarone sa belim lukom:
- pakovanje posnih makarona,
- 100 g maslina po izboru, može punjene ili druge po želji,
- 6-7 čena belog luka,
- kašičica soli,
- kašičica origana,
- kašičica mlevenog bibera,
- nekoliko kašika ulja,
- za preliv paradajiz sos po želji.
Posni makaroni sa belim lukom se pripremaju na sledeći način:
- U dublju posudu sipati malo više ulja, dodati očišćen beli luk, so, biber, origano, masline i makarone.
- Sve naliti vodom tako da voda bude najmanje dva prsta iznad testenine.
- Promešati dobro i staviti u rernu da se skuva i malo zapeče.
- Jelo je gotovo kada upije tečnost i počne lagano da rumeni.
- Ne treba čekati da se prepeku makaroni.
- Jede se toplo, a preko se sipa sos od paradajza po izboru.
- Može se narendati posni sir.
- Jako je ukusno i brzo se sprema.
Recept je poslala Gordana Živanović Orlandić
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Makaroni sa belim lukom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -