Posna musaka od šampinjona

Posna musaka od šampinjona

Advertisement

Sastojci za posnu musaku od šampinjona:

  • 5 kropmira,
  • 2 šargarepe,
  • pakovanje šampinjona,
  • 3 češnja belog luka,
  • šaka pirinča,
  • pola ljute papričice,
  • so,
  • biber,
  • vočester sos,
  • maslinovo ulje, a može i na vodi.

Posna musaka od šampinjona se priprema na sledeći način:

  1. Krompir se oljušti i isecka na kolutove, takođe i šargarepa, šampinjoni se iseckaju na malo deblje listove.
  2. Zatim se ređa u tepsiju – krompir koji prekrije dno tepsije, zatim šampinjoni, šargarepa, između se pospe riža i doda sitno naseckani beli luk i nekoliko kolutića ljute papričice.
  3. Posoli se, pobiberi, prelije vočester sosom i zatim još jednom isto to se ponovi. Tako da bude dva reda u tepsiji.
  4. Prekrije se folijom i peče se u rerni na 250 stepeni 35 minuta.
  5. Kada je gotovo skine se folija i malo zapeče da gornji sloj bude hrskaviji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka od šampinjona
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 38 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares