Posna musaka od šampinjona se priprema na sledeći način:
Krompir se oljušti i isecka na kolutove, takođe i šargarepa, šampinjoni se iseckaju na malo deblje listove.
Zatim se ređa u tepsiju – krompir koji prekrije dno tepsije, zatim šampinjoni, šargarepa, između se pospe riža i doda sitno naseckani beli luk i nekoliko kolutića ljute papričice.
Posoli se, pobiberi, prelije vočester sosom i zatim još jednom isto to se ponovi. Tako da bude dva reda u tepsiji.
Prekrije se folijom i peče se u rerni na 250 stepeni 35 minuta.
Kada je gotovo skine se folija i malo zapeče da gornji sloj bude hrskaviji.
Sastojci za posne grilovane špargle sa tahini sosom:
1 veza špargli,
1 kašika maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
1 kašika limunovog soka.
Za tahini sos:
3 kašike tahinija,
1 čen belog luka, sitno iseckan,
2 kašike limunovog soka,
2-3 kašike vode (za razblaživanje),
prstohvat soli,
prstohvat mlevenog kima (po želji).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više