- Advertisement -
Sastojci za posnu musaku od šampinjona:
- 5 kropmira,
- 2 šargarepe,
- pakovanje šampinjona,
- 3 češnja belog luka,
- šaka pirinča,
- pola ljute papričice,
- so,
- biber,
- vočester sos,
- maslinovo ulje, a može i na vodi.
Posna musaka od šampinjona se priprema na sledeći način:
- Krompir se oljušti i isecka na kolutove, takođe i šargarepa, šampinjoni se iseckaju na malo deblje listove.
- Zatim se ređa u tepsiju – krompir koji prekrije dno tepsije, zatim šampinjoni, šargarepa, između se pospe riža i doda sitno naseckani beli luk i nekoliko kolutića ljute papričice.
- Posoli se, pobiberi, prelije vočester sosom i zatim još jednom isto to se ponovi. Tako da bude dva reda u tepsiji.
- Prekrije se folijom i peče se u rerni na 250 stepeni 35 minuta.
- Kada je gotovo skine se folija i malo zapeče da gornji sloj bude hrskaviji.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 49 Review(s)
Posna musaka od šampinjona
Đurđica Ćulibrk
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -