Posna musaka od šampinjona se priprema na sledeći način:
Krompir se oljušti i isecka na kolutove, takođe i šargarepa, šampinjoni se iseckaju na malo deblje listove.
Zatim se ređa u tepsiju – krompir koji prekrije dno tepsije, zatim šampinjoni, šargarepa, između se pospe riža i doda sitno naseckani beli luk i nekoliko kolutića ljute papričice.
Posoli se, pobiberi, prelije vočester sosom i zatim još jednom isto to se ponovi. Tako da bude dva reda u tepsiji.
Prekrije se folijom i peče se u rerni na 250 stepeni 35 minuta.
Kada je gotovo skine se folija i malo zapeče da gornji sloj bude hrskaviji.
Sastojci za posnu čorbu sa krompirom:
1/2 kg krompira,
glavica crnog luka,
dve šargarepe,
jedan praziluk,
dva čena belog luka,
mleveni paradajz (paradajz pire),
suvo povrće,
vegeta,
so,
biber,
brašno,
voda.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više