Posne špagete u crnom vinu

1645
- Advertisement -

Posne špagete u crnom vinu

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne špagete u crnom vinu:

  • 250g posnih špageta,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 crni luk, sitno iseckan,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 1/2 šolje crnog vina,
  • 1 konzerva pasiranih paradajza (oko 400g),
  • 1 kašičica sušenog bosiljka,
  • 1/2 kašičice sušenog origana,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za dekoraciju.

Posne špagete u crnom vinu se pripremaju na sledeći način:

  1. Skuvajte posne špagete prema uputstvu na pakovanju.
  2. Kada su kuvane, ocedite ih i ostavite sa strane.
  3. U dubokoj šerpi, zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
  4. Dodajte crni luk i beli luk u šerpu i dinstajte ih dok ne postanu staklasti, oko 3-4 minuta.
  5. Dodajte belo vino u šerpu i kuvajte ga nekoliko minuta dok alkohol ispari, a vino postane mirišljavo.
  6. Dodajte pasirane paradajze, sušeni bosiljak, sušeni origano, so i biber.
  7. Promiješajte sve sastojke i pustite da se sos kuva na niskoj vatri oko 10-15 minuta kako bi se ukusi sjedinili.
  8. Kada je sos gotov, poslužite ga preko kuvanih špageta.
  9. Po želji, dekorišite svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne špagete u crnom vinu
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -