- Advertisement -
Sastojci za posne špagete u crnom vinu:
- 250g posnih špageta,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 crni luk, sitno iseckan,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 1/2 šolje crnog vina,
- 1 konzerva pasiranih paradajza (oko 400g),
- 1 kašičica sušenog bosiljka,
- 1/2 kašičice sušenog origana,
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun za dekoraciju.
Posne špagete u crnom vinu se pripremaju na sledeći način:
- Skuvajte posne špagete prema uputstvu na pakovanju.
- Kada su kuvane, ocedite ih i ostavite sa strane.
- U dubokoj šerpi, zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
- Dodajte crni luk i beli luk u šerpu i dinstajte ih dok ne postanu staklasti, oko 3-4 minuta.
- Dodajte belo vino u šerpu i kuvajte ga nekoliko minuta dok alkohol ispari, a vino postane mirišljavo.
- Dodajte pasirane paradajze, sušeni bosiljak, sušeni origano, so i biber.
- Promiješajte sve sastojke i pustite da se sos kuva na niskoj vatri oko 10-15 minuta kako bi se ukusi sjedinili.
- Kada je sos gotov, poslužite ga preko kuvanih špageta.
- Po želji, dekorišite svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne špagete u crnom vinu
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -