- Advertisement -
Sastojci za špansku posnu musaku:
- 500g krompira,
- 500g plavog patlidžana,
- 500g sveže crvene mesnate paprike,
- 200ml ulja,
- 500ml soka od paradajza,
- 1 glavica luka,
- 3-4 čena belog luka,
- 1 kašika oštrog brašna,
- 1 kašika šećera,
- sveži peršun.
Španska posna musaka se pirprema na sledeći način:
- Isecite krompir na kolutove i stavite u hladnu vodu.
- Patlidžan isto na kolutove isecite, posolite i odložite na pola sata.
- Na ulju propržite seckan crni luk, zatim dodajte beli luk i nalijte sokom od paradajza.
- Posolite, dodajte kašiku šećera i kašiku brašna.
- Kuvajte dok se ne zgusne.
- U dosta ulja ispržite 8-10 minuta krompir, u dve ture, ocedite i stavite u pleh. Posolite.
- Isto to uradite i sa patlidžanom, pa stavite preko krompira. Posolite.
- Iseckanu crvenu papriku dinstajte na tom istom ulju 15 minuta.
- Poređajte preko patlidžana. Na kraju dodajte paradaj sos.
- Pecite u rerni na 200°C nekih 30 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Španska posna musaka
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -