Španska posna musaka

2656
- Advertisement -

Španska posna musaka

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za špansku posnu musaku:

  • 500g krompira,
  • 500g plavog patlidžana,
  • 500g sveže crvene mesnate paprike,
  • 200ml ulja,
  • 500ml soka od paradajza,
  • 1 glavica luka,
  • 3-4 čena belog luka,
  • 1 kašika oštrog brašna,
  • 1 kašika šećera,
  • sveži peršun.

Španska posna musaka se pirprema na sledeći način:

  1. Isecite krompir na kolutove i stavite u hladnu vodu.
  2. Patlidžan isto na kolutove isecite, posolite i odložite na pola sata.
  3. Na ulju propržite seckan crni luk, zatim dodajte beli luk i nalijte sokom od paradajza.
  4. Posolite, dodajte kašiku šećera i kašiku brašna.
  5. Kuvajte dok se ne zgusne.
  6. U dosta ulja ispržite 8-10 minuta krompir, u dve ture, ocedite i stavite u pleh. Posolite.
  7. Isto to uradite i sa patlidžanom, pa stavite preko krompira. Posolite.
  8. Iseckanu crvenu papriku dinstajte na tom istom ulju 15 minuta.
  9. Poređajte preko patlidžana. Na kraju dodajte paradaj sos.
  10. Pecite u rerni na 200°C nekih 30 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Španska posna musaka
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -