Posni kolač sa višnjama

Posni kolač sa višnjama

Advertisement

Sastojci za posni kolač sa višnjama:

  • 2 čaše mineralne vode,
  • 1 čaša ulja,
  • prašak za pecivo,
  • 2 čaše šećera,
  • 3 kašike džema (od višanja, šljiva…),
  • 500 g brašna,
  • pakovanje svežih ili zaledjenih višanja,
  • 2 kašike šećera,
  • 2 kašike griza,
  • šećer u prahu.

Posni kolač sa višnjama se priprema na sledeći način:

  1. Umutiti brašno, vodu, ulje, prašak za pecivo, šećer, džem i polovinu sipati u pleh sa papirom za pečenje.
  2. Višnje pomešati sa grizom i 2 kašike šećera, pa staviti preko prve polovine, a preko njih ostatak smese.
  3. Peći u pećnici na temperaturi od 250 stepeni.
  4. Kada je kolač gotov, posuti ga šećerom u prahu.

Recept poslala Dejana Stjepanović

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni kolač sa višnjama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 116 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares