- Advertisement -
Sastojci za posni kolač sa višnjama:
- 2 čaše mineralne vode,
- 1 čaša ulja,
- prašak za pecivo,
- 2 čaše šećera,
- 3 kašike džema (od višanja, šljiva…),
- 500 g brašna,
- pakovanje svežih ili zaledjenih višanja,
- 2 kašike šećera,
- 2 kašike griza,
- šećer u prahu.
Posni kolač sa višnjama se priprema na sledeći način:
- Umutiti brašno, vodu, ulje, prašak za pecivo, šećer, džem i polovinu sipati u pleh sa papirom za pečenje.
- Višnje pomešati sa grizom i 2 kašike šećera, pa staviti preko prve polovine, a preko njih ostatak smese.
- Peći u pećnici na temperaturi od 250 stepeni.
- Kada je kolač gotov, posuti ga šećerom u prahu.
Recept poslala Dejana Stjepanović
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 126 Review(s)
Posni kolač sa višnjama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -