- Advertisement -
Sastojci za posni kolač sa kremom od jagoda i vanile:
Za keks koru:
- 150 g keksa (po mogućstvu karamel),
- 60 g posnog margarina.
Za krem:
- oko 400 g jagoda,
- 500 g posnog neslanog krem sira,
- 5 kašika šećera,
- puding od vanile,
- 300 ml sojinog mleka,
- pola kašičice muskatnog oraščića,
- kašičica cimeta,
- nekoliko kašika džema od rabarbare.
Posni kolač sa kremom od jagoda i vanile se priprema na sledeći način:
- Keks izmrvite u blenderu i pomešajte sa margarinom koji ste prethodno otopili na sobnoj temperaturi.
- Sipajte u kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 150 stepeni oko 10 minuta.
- Skuvajte puding sa šećerom i 300 ml sojinog mleka, promešajte, prohladite i umešajte krem sir i začine.
- Jagode isecite na kriške i poređajte na ohlađenu keks koru, namažite kremom od vanile, ohladite 30 minuta u frižideru i prelijte otopljenim džemom od rabarbare.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 12 Review(s)
Kolač sa kremom od jagoda i vanile
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -