Posni kolač sa kremom od jagoda i vanile

3181
- Advertisement -

Kolač sa kremom od jagoda i vanile

Sastojci za posni kolač sa kremom od jagoda i vanile:

Za keks koru:

  • 150 g keksa (po mogućstvu karamel),
  • 60 g posnog margarina.

Za krem:

  • oko 400 g jagoda,
  • 500 g posnog neslanog krem sira,
  • 5 kašika šećera,
  • puding od vanile,
  • 300 ml sojinog mleka,
  • pola kašičice muskatnog oraščića,
  • kašičica cimeta,
  • nekoliko kašika džema od rabarbare.

Posni kolač sa kremom od jagoda i vanile se priprema na sledeći način:

  1. Keks izmrvite u blenderu i pomešajte sa margarinom koji ste prethodno otopili na sobnoj temperaturi.
  2. Sipajte u kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 150 stepeni oko 10 minuta.
  3. Skuvajte puding sa šećerom i 300 ml sojinog mleka, promešajte, prohladite i umešajte krem sir i začine.
  4. Jagode isecite na kriške i poređajte na ohlađenu keks koru, namažite kremom od vanile, ohladite 30 minuta u frižideru i prelijte otopljenim džemom od rabarbare.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Kolač sa kremom od jagoda i vanile
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)
- Advertisement -