- Advertisement -
Potrebno je:
- 150 g šećera,
- 80 g brašna,
- 150 g meda,
- 200 g suvih smokava,
- 100 g pečenih lešnika,
- 125 g blanširanih badema,
- 100 g posne crne čokolade,
- rendana kora pomorandže,
- prah šećer za posipanje,
- po prstohvat đumbira, muskatnog oraščića i cimeta,
- posni margarin.
Priprema:
- Pleh obložite masnim papirom i premažite margarinom.
- U posudu sipajte brašno, dodajte začine, cele lešnike i bademe, usitnjenu čokoladu, rendanu koru pomorandže, seckane smokve i dobro izmešajte.
- Na umerenoj temperaturi otopite med i šećer, kuvajte pet minuta, bez mešanja.
- Karamel prelijte preko pripremljene smese, brzo promešajte, sipajte u pleh, poravnajte nauljenom kašikom i pecite u rerni na 150 stepeni oko 30 minuta.
- Kolač ohladite, pospite šećerom u prahu, umotajte u plastičnu foliju i ohladite u frižideru.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 29 Review(s)
Panforte
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -