po prstohvat đumbira, muskatnog oraščića i cimeta,
posni margarin.
Priprema:
Pleh obložite masnim papirom i premažite margarinom.
U posudu sipajte brašno, dodajte začine, cele lešnike i bademe, usitnjenu čokoladu, rendanu koru pomorandže, seckane smokve i dobro izmešajte.
Na umerenoj temperaturi otopite med i šećer, kuvajte pet minuta, bez mešanja.
Karamel prelijte preko pripremljene smese, brzo promešajte, sipajte u pleh, poravnajte nauljenom kašikom i pecite u rerni na 150 stepeni oko 30 minuta.
Kolač ohladite, pospite šećerom u prahu, umotajte u plastičnu foliju i ohladite u frižideru.
Sastojci za posni sladoled od bobičastog voća:
100 g bobičastog voća (borovnice, ribizle…),
260 g očišćenih banana,
2 vanilin šećera,
50 g suvog groždja,
150 ml sojinog mleka,
listići badema za dekoraciju.