Panforte

1997
- Advertisement -

Panforte

Potrebno je:

  • 150 g šećera,
  • 80 g brašna,
  • 150 g meda,
  • 200 g suvih smokava,
  • 100 g pečenih lešnika,
  • 125 g blanširanih badema,
  • 100 g posne crne čokolade,
  • rendana kora pomorandže,
  • prah šećer za posipanje,
  • po prstohvat đumbira, muskatnog oraščića i cimeta,
  • posni margarin.

Priprema:

  1. Pleh obložite masnim papirom i premažite margarinom.
  2. U posudu sipajte brašno, dodajte začine, cele lešnike i bademe, usitnjenu čokoladu, rendanu koru pomorandže, seckane smokve i dobro izmešajte.
  3. Na umerenoj temperaturi otopite med i šećer, kuvajte pet minuta, bez mešanja.
  4. Karamel prelijte preko pripremljene smese, brzo promešajte, sipajte u pleh, poravnajte nauljenom kašikom i pecite u rerni na 150 stepeni oko 30 minuta.
  5. Kolač ohladite, pospite šećerom u prahu, umotajte u plastičnu foliju i ohladite u frižideru.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Panforte
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 29 Review(s)
- Advertisement -