Posni slatki rolat od krompira se priprema na sledeći način:
Umutiti kiselu vodu, pivo, ulje, propasiran krompir, šećer, kakao i prašak za pecivo.
Dodati toliko brašna da se dobije gusto testo.
Četvrtasti pleh srednje veličine pokriti papirom za pečenje, pa razliti testo i staviti pleh u zagrejanu pećnicu.
Peći na 200°C oko 20-25 minuta.
U međuvremenu skuvati griz u vodi sa šećerom i sokom od pomorandže, skinuti sa vatre i umešati sitno seckane brusnice i kajsije, te ostaviti da se malo prohladi.
Ovom masom premazati vruću koru, pomoću pek papira je uviti u rolat i ostaviti da se ohladi, te staviti u frižider da odstoji preko noći.
Sutradan otopiti čokoladu, dodati ulje, dobro sjediniti i ovom glazurom preliti rolat, posuti ukrasnim mrvicama i sačekati da se glazura stegne.
Sastojci za posnu musaku sa krompirom i sojom:
500 g krompira, oljuštenog i isečenog na tanke kriške,
1 šolja sojinih granula,
1 glavica crnog luka, sitno iseckana,
2 čena belog luka, sitno iseckana,
2 šargarepe, narendane,
1 crvena paprika, isečena na kockice,
400 g paradajz pelata,
1 kašičica origana,
1 kašičica mlevene paprike,
so i biber po ukusu,
2 kašike maslinovog ulja,
1 šolja biljnog mleka (po želji).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više