Posni slatki rolat od krompira se priprema na sledeći način:
Umutiti kiselu vodu, pivo, ulje, propasiran krompir, šećer, kakao i prašak za pecivo.
Dodati toliko brašna da se dobije gusto testo.
Četvrtasti pleh srednje veličine pokriti papirom za pečenje, pa razliti testo i staviti pleh u zagrejanu pećnicu.
Peći na 200°C oko 20-25 minuta.
U međuvremenu skuvati griz u vodi sa šećerom i sokom od pomorandže, skinuti sa vatre i umešati sitno seckane brusnice i kajsije, te ostaviti da se malo prohladi.
Ovom masom premazati vruću koru, pomoću pek papira je uviti u rolat i ostaviti da se ohladi, te staviti u frižider da odstoji preko noći.
Sutradan otopiti čokoladu, dodati ulje, dobro sjediniti i ovom glazurom preliti rolat, posuti ukrasnim mrvicama i sačekati da se glazura stegne.
Sastojci za punjene šampinjone:
1 kg šampinjona,
5 kašika sirćeta,
100 g kukuruza šećerca,
100 g graška,
100 g sitno seckane šargarepe,
100 g pirinča,
1 veza peršuna,
1 glavica crnog luka,
5 kašika ulja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više