Posni slatki rolat od krompira se priprema na sledeći način:
Umutiti kiselu vodu, pivo, ulje, propasiran krompir, šećer, kakao i prašak za pecivo.
Dodati toliko brašna da se dobije gusto testo.
Četvrtasti pleh srednje veličine pokriti papirom za pečenje, pa razliti testo i staviti pleh u zagrejanu pećnicu.
Peći na 200°C oko 20-25 minuta.
U međuvremenu skuvati griz u vodi sa šećerom i sokom od pomorandže, skinuti sa vatre i umešati sitno seckane brusnice i kajsije, te ostaviti da se malo prohladi.
Ovom masom premazati vruću koru, pomoću pek papira je uviti u rolat i ostaviti da se ohladi, te staviti u frižider da odstoji preko noći.
Sutradan otopiti čokoladu, dodati ulje, dobro sjediniti i ovom glazurom preliti rolat, posuti ukrasnim mrvicama i sačekati da se glazura stegne.
Sastojci za posnu supu od pasulja i boranije:
300 g mladog belog pasulja,
200 g zelene boranije,
manja tikvica,
čen belog luka,
kriška celera,
veza peršuna,
so,
biber.