saft koji su pustile lignje (odliti ga prilikom prženja),
malo soja sosa,
beli luk po želji,
mešavina začina,
malo ljute paprike,
1 kašika brašna.
Lignje i fileti soma u sosu se pripremaju na sledeći način:
Praziluk, crvenu papriku, šargarepu, celer i crveni luk iseći na kolutiće.
Crveni kupus iseći na trake.
Na dosta ulja i jakoj temperaturi propržiti šargarepu i celer, a istovremeno u drugom tiganju na isti način propržiti praziluk i crveni luk. Potom odložiti sa strane pa u sledećoj turi na dva tiganja pržiti posebno crveni kupus i prokelj.
Posebno ispržiti kiselu papriku i krastavce isečene na trake. Proprženo povrće vaditi rupičastom kašikom i složiti u staklenu posudu za služenje. Posuti mešavinom začina po ukusu.
Šampinjone iseći na listiće i propržiti ih na vrelom ulju te ih rasporediti preko povrća.
Sve ostaviti u činiji na toplom.
Nakon toga filete soma iseći na rezance, uvaljati ih u brašno i kratko propržiti na vrelom ulju.
Posebno ispržiti iseckane lignje i ostaviti ih sa strane.
U isti tiganj dodati 1 kašiku brašna rastvorenu u hladnoj vodi, malo soja sosa, seckanog belog luka i nekoliko kolutova ljute paprike, pa sve dobro promešati.
Potom pirinač propržiti na ulju pa dodati tri puta više vode nego što ima pirinča. Pirinač kuvati dok ne omekša i voda skroz uvri.
Poslužiti na sledeći način: u tanjir sipati obaren pirinač pa preko njega povrće sa pečurkama. Preko rasporediti soma i lignje te preliti sosom.
Sastojci za posne lisnate kifle: 500g brašna, 1 kocku kvasca, 1 kesica praška za pecivo, 2 kašičice ravne soli, 1 kašičica šećera, 100ml ulja, 1,5dl mlake kisele vode, 150g posnog margarina, po potrebi susam, po potrebi lan.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više