saft koji su pustile lignje (odliti ga prilikom prženja),
malo soja sosa,
beli luk po želji,
mešavina začina,
malo ljute paprike,
1 kašika brašna.
Lignje i fileti soma u sosu se pripremaju na sledeći način:
Praziluk, crvenu papriku, šargarepu, celer i crveni luk iseći na kolutiće.
Crveni kupus iseći na trake.
Na dosta ulja i jakoj temperaturi propržiti šargarepu i celer, a istovremeno u drugom tiganju na isti način propržiti praziluk i crveni luk. Potom odložiti sa strane pa u sledećoj turi na dva tiganja pržiti posebno crveni kupus i prokelj.
Posebno ispržiti kiselu papriku i krastavce isečene na trake. Proprženo povrće vaditi rupičastom kašikom i složiti u staklenu posudu za služenje. Posuti mešavinom začina po ukusu.
Šampinjone iseći na listiće i propržiti ih na vrelom ulju te ih rasporediti preko povrća.
Sve ostaviti u činiji na toplom.
Nakon toga filete soma iseći na rezance, uvaljati ih u brašno i kratko propržiti na vrelom ulju.
Posebno ispržiti iseckane lignje i ostaviti ih sa strane.
U isti tiganj dodati 1 kašiku brašna rastvorenu u hladnoj vodi, malo soja sosa, seckanog belog luka i nekoliko kolutova ljute paprike, pa sve dobro promešati.
Potom pirinač propržiti na ulju pa dodati tri puta više vode nego što ima pirinča. Pirinač kuvati dok ne omekša i voda skroz uvri.
Poslužiti na sledeći način: u tanjir sipati obaren pirinač pa preko njega povrće sa pečurkama. Preko rasporediti soma i lignje te preliti sosom.