- Advertisement -
Sastojci za posni rižoto od ovasa:
- 1250 g ovasa,
- vezica mladog luka ili praziluk,
- 2 rendane šargarepe,
- komad rendanog celera,
- paprika iseckana na kockice,
- morska so,
- ulje,
- prstohvat mirođije,
- 2 kašike suncokreta,
- 2 kašike golice.
Posni rižoto od ovasa se priprema na sledeći način:
- Luk naseckajte, ovas operite i stavite u šerpicu, dodajte dvostruko više vode i prokuvajte 2 minuta.
- Stavite pod cediljku i operite u nekoliko voda da bi se sva prašina izbacila.
- Na 3 kašike ulja dodajte luk, šargarepu, celer, papriku, malo soli i 1 dl vode.
- Dinstajte nekoliko minuta, dodajte ovas, pola litre vode, mirođiju, so i kuvajte 25 minuta uz povremeno mešanje (ako voda ispari dodajte još malo).
- Na suvom tiganju blago propržite suncokret i golicu sa malo soli da porumeni.
- Servirajte jelo u tanjir, pospite suncokretom i golicom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 10 Review(s)
Rižoto od ovasa
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -