Posni rižoto od ovasa

Rižoto od ovasa

Advertisement

Sastojci za posni rižoto od ovasa:

  • 1250 g ovasa,
  • vezica mladog luka ili praziluk,
  • 2 rendane šargarepe,
  • komad rendanog celera,
  • paprika iseckana na kockice,
  • morska so,
  • ulje,
  • prstohvat mirođije,
  • 2 kašike suncokreta,
  • 2 kašike golice.

Posni rižoto od ovasa se priprema na sledeći način:

  1. Luk naseckajte, ovas operite i stavite u šerpicu, dodajte dvostruko više vode i prokuvajte 2 minuta.
  2. Stavite pod cediljku i operite u nekoliko voda da bi se sva prašina izbacila.
  3. Na 3 kašike ulja dodajte luk, šargarepu, celer, papriku, malo soli i 1 dl vode.
  4. Dinstajte nekoliko minuta, dodajte ovas, pola litre vode, mirođiju, so i kuvajte 25 minuta uz povremeno mešanje (ako voda ispari dodajte još malo).
  5. Na suvom tiganju blago propržite suncokret i golicu sa malo soli da porumeni.
  6. Servirajte jelo u tanjir, pospite suncokretom i golicom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Rižoto od ovasa
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 9 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares