Sastojci za posne mafine sa bananom i ovsenim pahuljicama:
2 banane,
150g ovsenih pahuljica,
60g brašna,
60ml kokosovog mleka,
1 kašičica praška za pecivo,
10g kokosovog ulja.
Posni mafini sa bananom i ovsenim pahuljicama se priprema na sledeći način:
Pomoću blendera umutimo prvo ovsene pahuljice u prah.
Posle dodajemo banane, oljuštene i isečene na krupne krugove.
Dobiće se konzistencija banana kaše.
U ovu kašu treba da dodamo kokosovo mleko, posle ulje i na kraju brašno sa praškom za pecivo (ako je previše gusta smesa, možemo da dodamo još malo mleka ili vode).
Spremamo kalup za mafine i ređamo u njega papirne korpice.
Pažljivo uzimamo smesu pomoću male kutlače i sipam u svaku kalup do polovine.
Pečemo naše mafine na srednjoj rešetki u rerni na 180 stepeni dok ne budu gotovi.
Proveravamao banana kolačiće čačkalicom, zabijenom u jedan od njih – treba da bude suva kad je izvadimo.
Serviramo naše mafine sa bananom i ovsenim pahuljicma, garnirane sa medom, javorovim sirupom, svežim voćem, malo čokolade ili posnim sladoledom.
Sastojci za posne kestenčiće:
1 kg kestena,
šećer u prahu,
posna čokolada.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više