Sastojci za posne mafine sa bananom i ovsenim pahuljicama:
2 banane,
150g ovsenih pahuljica,
60g brašna,
60ml kokosovog mleka,
1 kašičica praška za pecivo,
10g kokosovog ulja.
Posni mafini sa bananom i ovsenim pahuljicama se priprema na sledeći način:
Pomoću blendera umutimo prvo ovsene pahuljice u prah.
Posle dodajemo banane, oljuštene i isečene na krupne krugove.
Dobiće se konzistencija banana kaše.
U ovu kašu treba da dodamo kokosovo mleko, posle ulje i na kraju brašno sa praškom za pecivo (ako je previše gusta smesa, možemo da dodamo još malo mleka ili vode).
Spremamo kalup za mafine i ređamo u njega papirne korpice.
Pažljivo uzimamo smesu pomoću male kutlače i sipam u svaku kalup do polovine.
Pečemo naše mafine na srednjoj rešetki u rerni na 180 stepeni dok ne budu gotovi.
Proveravamao banana kolačiće čačkalicom, zabijenom u jedan od njih – treba da bude suva kad je izvadimo.
Serviramo naše mafine sa bananom i ovsenim pahuljicma, garnirane sa medom, javorovim sirupom, svežim voćem, malo čokolade ili posnim sladoledom.
Sastojci za posni pečeni batat sa crnim pasuljem:
2 veća batata,
1 konzerva crnog pasulja (oko 400 g),
1 crvena paprika,
1 crveni luk,
2 čena belog luka,
2 kašičice mlevenog kumina,
1 kašičica mlevene crvene paprike,
so i biber po ukusu,
sveže peršunov list za garnituru,
maslinovo ulje za premazivanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više