Suve smokve očistiti od peteljki i na svakoj napraviti mali otvor za punjenje. Ako su smokve jako suve potopiti ih u toplu vodu i nakon pola sata dobro ocediti.
Vodu i šećer izmešati i staviti na blagu vatru. Dodati i margarin da se otopi.
U još toplu smesu dodati orahe i keks, dobro izmešati i sjediniti u homogenu masu.
Podeliti na 2/3 za punjenje i 1/3 za “kaputiće”. U masu za “kaputiće” dodati otopljenu čokoladu.
Svaku smokvu napuniti maksimalno moguće sa filom za punjenje i otprilike u sredinu ubaciti jedan lešnik.
Zatim svaku smokvu obložiti tamnom smesom za “kaputiće” i konačno uvaljati u mleveni orah.
Ostaviti u frižideru da se stegne.
Seći na polovine, ili ukoliko želite manje zalogajčiće na četvrtine.
Sastojci za posni pohovani karfiol sa belim lukom:
1 glavica karfiola, podeljena na cvetiće,
1 šolja brašna,
1 šolja posnog biljnog mleka (sojino, bademovo, ovseno),
1 šolja prezli,
2-3 čena belog luka, sitno seckana,
1 kašičica belog luka u prahu,
1 kašičica dimljene paprike,
so i biber po ukusu,
maslinovo ulje za pečenje ili prženje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više