Posna torta trostruki užitak

Posna torta trostruki užitak recept

Advertisement

Sastojci za posnu tortu trostruki užitak:

Za koru:

  • 6 kašika kristal šećera,
  • 50 ml ulja,
  • 1 dl kisele vode,
  • 4 kašike prženih, mlevenih lešnika,
  • 150 g brašna,
  • 1 prašak za pecivo.

Za fil:

  • 6 dl mleka od soje ili pirinča,
  • 10 kašika kristal šećera,
  • 2 pudinga od vanile,
  • malo arome vanile,
  • 200 g margarina,
  • 100 g posne čokolade.

Još je potrebno:

  • 200 g posnog keksa,
  • malo vode (za umakanje petit posnog keksa),
  • malo arome ruma.

Za glazuru:

  • 100 g posne čokolade,
  • 3 kašičice vode,
  • 3 kašičice šećera,
  • 50 g posnog margarina.

Posna torta trostruki užitak se priprema na sledeći način:

  1. U posudu za mešanje prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodati mlevene lešnike, šećer, ulje i kiselu vodu.
  2. Sve promesati sa kašikom i staviti u pleh (28×33 cm) obložen pek papirom i peći u već zagrejanoj pećnici na 220 stepeni dok ne porumeni.
  3. Napraviti mleko po uputstvu sa kutije, pa 5 dl sojinog mleka staviti da provri sa šećerom, a u ostatak razmutiti puding.
  4. Kada je mleko provrilo, skloniti sa vatre, umešati puding i vratiti na vatru i kuvati još 5 minuta dok se ne zgusne.
  5. Podeliti na dva dela. U jedan deo dodati posnu čokoladu izlomljenu na kockice i mešati dok se čokolada ne rastopi.
  6. U drugi deo dodati malo arome vanile i promešati. Ostaviti da se ohladi.
  7. Posni margarin malo ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša, pa umutiti penasto. U svaku polovinu krema dodati pola margarina i umutiti.
  8. Pečeno i ohladjeno testo premazati sa žutim filom, na fil redjati posni petit keks koji smo malo umočili u vodu sa rumom, na keks nanesemo čokoladni fil, a na njega ide glazura od posne čokolade.

Autor: Ivana Rankos

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Trostruki užitak posna torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 106 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares