- Advertisement -
Sastojci za posnu tortu trostruki užitak:
Za koru:
- 6 kašika kristal šećera,
- 50 ml ulja,
- 1 dl kisele vode,
- 4 kašike prženih, mlevenih lešnika,
- 150 g brašna,
- 1 prašak za pecivo.
Za fil:
- 6 dl mleka od soje ili pirinča,
- 10 kašika kristal šećera,
- 2 pudinga od vanile,
- malo arome vanile,
- 200 g margarina,
- 100 g posne čokolade.
Još je potrebno:
- 200 g posnog keksa,
- malo vode (za umakanje petit posnog keksa),
- malo arome ruma.
Za glazuru:
- 100 g posne čokolade,
- 3 kašičice vode,
- 3 kašičice šećera,
- 50 g posnog margarina.
Posna torta trostruki užitak se priprema na sledeći način:
- U posudu za mešanje prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodati mlevene lešnike, šećer, ulje i kiselu vodu.
- Sve promesati sa kašikom i staviti u pleh (28×33 cm) obložen pek papirom i peći u već zagrejanoj pećnici na 220 stepeni dok ne porumeni.
- Napraviti mleko po uputstvu sa kutije, pa 5 dl sojinog mleka staviti da provri sa šećerom, a u ostatak razmutiti puding.
- Kada je mleko provrilo, skloniti sa vatre, umešati puding i vratiti na vatru i kuvati još 5 minuta dok se ne zgusne.
- Podeliti na dva dela. U jedan deo dodati posnu čokoladu izlomljenu na kockice i mešati dok se čokolada ne rastopi.
- U drugi deo dodati malo arome vanile i promešati. Ostaviti da se ohladi.
- Posni margarin malo ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša, pa umutiti penasto. U svaku polovinu krema dodati pola margarina i umutiti.
- Pečeno i ohladjeno testo premazati sa žutim filom, na fil redjati posni petit keks koji smo malo umočili u vodu sa rumom, na keks nanesemo čokoladni fil, a na njega ide glazura od posne čokolade.
Autor: Ivana Rankos
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Trostruki užitak posna torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -