Šećer i vodu kuvati 4-5 minuta pa dodati margarin i sačekati da se rastopi pa zatim dodati kikiriki i keks postepeno i izmešati da se dobije sjedinjena masa srednje gustine.
Od smese odvojiti 1/3 i umešati 50 g istopljene čokolade ili kakao.
Svetlu smesu podeliti na 2 jednaka dela.
Manji plitki pleh obložiti providnom folijom, sipati jedan deo svetle smese, poravnati i dobro pritisnuti da se masa stegne.
Preko svetle mase sipati tamni deo smese, isto pritiskati i poravnati pa na kraju na isti način preko tamne mase naneti drugi svetli deo smese.
Za preliv čokoladu istopiti sa malo ulja i preliti ohlađenu bajaderu.
Sastojci za posne ružice: 600 g brašna, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer, 2 kašike šećera u prahu, 3 kašike sojinog mleka (u prahu), 300 ml tople vode, 200 ml ulja, posni krem ili džem, šećer u prahu
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više