U činiju sipati brašno, prašak za pecivo, mleveni kikiriki i šećer, promešati, pa dodati kiselu vodu i ulje i sjediniti kašikom.
Smesu izliti u obložen pleh (38×26) i peći koru na 200 C 15 min.
Na isti način ispeći još jednu koru. Navedena količina je za jednu koru.
Na isti način pripremiti i drugu, srednju koru, s tim što se u ovu smesu doda samo još i izrendana čokolada.
Sledeći pripremiti grilijaš da bi se ohladio. Na tihoj vatri karamelizovati šećer, pa dodati kikiriki, sjediniti i izliti u pleh. Kad se ohladi, samleti ga u blenderu.
Za fil izmutiti brašno i gustin sa 0,5 l sojinog mleka, a ostatak mleka, 1 l staviti da provri sa šećerom.
U vrijuće mleko dodati prethodno izmućenu smesu i skuvati fil. Kad se ohladi sjediniti ga sa umućenim posnim margarinom, pa fil podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati mleveni grilijaš, a u drugi otopljenu posnu čokoladu.
Filovati: kora I, čokoladni fil, fil sa kikirikijem, kora II, čokoladni fil, fil sa kikirikijem, kora III.
Tortu odozgo premazati sa ostatkom čokoladnog fila, a okolo sa filom od kikirikija.
Napraviti glazuru od čokolade, pa je preliti preko gornje kore i ostaviti da se stegne. Tek onda završiti ukrašavanje torte sa posnim šlagom.
Sastojci za posnu salatu od lignji:
500 g lignji,
1 manji struk praziluka,
maslinovo ulje,
sok od limuna,
morska so,
veza peršuna,
pola kašičice sušene žalfije.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više