U činiju sipati brašno, prašak za pecivo, mleveni kikiriki i šećer, promešati, pa dodati kiselu vodu i ulje i sjediniti kašikom.
Smesu izliti u obložen pleh (38×26) i peći koru na 200 C 15 min.
Na isti način ispeći još jednu koru. Navedena količina je za jednu koru.
Na isti način pripremiti i drugu, srednju koru, s tim što se u ovu smesu doda samo još i izrendana čokolada.
Sledeći pripremiti grilijaš da bi se ohladio. Na tihoj vatri karamelizovati šećer, pa dodati kikiriki, sjediniti i izliti u pleh. Kad se ohladi, samleti ga u blenderu.
Za fil izmutiti brašno i gustin sa 0,5 l sojinog mleka, a ostatak mleka, 1 l staviti da provri sa šećerom.
U vrijuće mleko dodati prethodno izmućenu smesu i skuvati fil. Kad se ohladi sjediniti ga sa umućenim posnim margarinom, pa fil podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati mleveni grilijaš, a u drugi otopljenu posnu čokoladu.
Filovati: kora I, čokoladni fil, fil sa kikirikijem, kora II, čokoladni fil, fil sa kikirikijem, kora III.
Tortu odozgo premazati sa ostatkom čokoladnog fila, a okolo sa filom od kikirikija.
Napraviti glazuru od čokolade, pa je preliti preko gornje kore i ostaviti da se stegne. Tek onda završiti ukrašavanje torte sa posnim šlagom.
Sastojci za posnu tortu sa belim vinom:
2 dl belog vina,
450 g šećera,
1,5 dl ulja,
300 g brašna,
1 prašak za pecivo,
kora od jednog limuna,
1 dl kisele vode,
kašika kakaoa,
300 g mlevenih oraha,
200 g ratluka,
200 g džema od kajsija ili šipka.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više