Posna snikers torta

18703
- Advertisement -

Posna snikers torta recept

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu snikers tortu:

Za koru I i III (mere za jednu koru):

  • 200 g brašna,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 5 kašika šećera,
  • 50 g mlevenog neslanog kikirikija,
  • 2 dl kisele vode,
  • 0,5 dl ulja.

Za koru II:

  • 200 g brašna,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 5 kašika šećera,
  • 50 g mlevenog neslanog kikirikija,
  • 2 dl kisele vode,
  • 0,5 dl ulja,
  • 2 rebra posne čokolade.

Za grilijaš:

  • 250 g šećera,
  • 200 g neslanog kikirikija.

Za fil:

  • 1,5 l mleka od soje (ili palminog mleka),
  • 150 g šećera,
  • 150 g gustina,
  • 6 kašika brašna,
  • 250 g posnog margarina,
  • 50 g posne čokolade.

Za glazuru:

  • 150 g posne čokolade,
  • 5 kašika ulja.

Za ukrašavanje:

  • 200 g posnog šlaga,
  • 2 dl kisele vode.

Posna snikers torta se pravi na sledeći način:

  1. U činiju sipati brašno, prašak za pecivo, mleveni kikiriki i šećer, promešati, pa dodati kiselu vodu i ulje i sjediniti kašikom.
  2. Smesu izliti u obložen pleh (38×26) i peći koru na 200 C 15 min.
  3. Na isti način ispeći još jednu koru. Navedena količina je za jednu koru.
  4. Na isti način pripremiti i drugu, srednju koru, s tim što se u ovu smesu doda samo još i izrendana čokolada.
  5. Sledeći pripremiti grilijaš da bi se ohladio. Na tihoj vatri karamelizovati šećer, pa dodati kikiriki, sjediniti i izliti u pleh. Kad se ohladi, samleti ga u blenderu.
  6. Za fil izmutiti brašno i gustin sa 0,5 l sojinog mleka, a ostatak mleka, 1 l staviti da provri sa šećerom.
  7. U vrijuće mleko dodati prethodno izmućenu smesu i skuvati fil. Kad se ohladi sjediniti ga sa umućenim posnim margarinom, pa fil podeliti na dva dela.
  8. U jedan deo dodati mleveni grilijaš, a u drugi otopljenu posnu čokoladu.
  9. Filovati: kora I, čokoladni fil, fil sa kikirikijem, kora II, čokoladni fil, fil sa kikirikijem, kora III.
  10. Tortu odozgo premazati sa ostatkom čokoladnog fila, a okolo sa filom od kikirikija.
  11. Napraviti glazuru od čokolade, pa je preliti preko gornje kore i ostaviti da se stegne. Tek onda završiti ukrašavanje torte sa posnim šlagom.

Autor: Maja Černjev

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna snikers torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 174 Review(s)
- Advertisement -