Škampe odlediti u hladnoj vodi. Oprati ih, ocediti i preliti soja sosom i maslinovim uljem. Ostaviti ih u frižideru najmanje dva sata pre početka spremanja jela.
Pirinač oprati i skuvati u blago slanoj vodi tako da voda potpuno ispari.
Dok se pirinač kuva, na dobro zagrejanom tiganju grilovati škampe koje ste prethodno dobro ocedili od sosa u kojem su stajale. Dodati još malo soja sosa i mešati ih dok sos potpuno ne ispari.
Obareni pirinač dodati u škampe i mešati u tiganju još koji minut.
Skloniti sa ringle i dodati maslinovo ulje i sitno seckani beli luk.
Služiti toplo. Odličan prilog uz ovo jelo je zelena salata ili barena cvekla seckana na tanke kolutiće i začinjena sitno seckanim belim lukom, balzamiko (ili jabukovim) sirćetom i maslinovim uljem.
Sastojci za posne starinske kocke sa medom i belim vinom:1dl meda,1dl ulja,150g šećera,1 vanilin šećer,2dl belog vina,2 kašike soka od limuna,200g mlevenih oraha,250g brašna (meko),1 prašak za pecivo,2 kašike kakaoa,1 kašičica cimeta,kokos.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više