- Advertisement -
Sastojci za grašak sa lignjama:
- 1 kg očišćenih lignji,
- 300 g očišćenog mladog graška,
- koren celera,
- šargarepa,
- čen belog luka,
- 2 dl belog vina,
- glavica luka,
- 300 g paradajz pirea,
- na vrh kašičice šećera,
- veza peršuna,
- maslinovo ulje,
- biber,
- so.
Grašak sa lignjama se priprema na sledeći način:
- Lignje operite i iseckajte na kolutiće, a pipke usitnite.
- Na vrelom ulju zajedno ispržite iseckani beli i crni luk, dodajte kolutiće šargarepe i kockice celera, promešajte i dinstajte 2-3 minuta.
- Dodajte lignje, pojačajte temperaturu i pržite još 2-3 minuta, prelijte vinom, dodajte paradajz pire, posolite, pobiberite i dodajte prstohvat šećera.
- Poklopite, smanjite temperaturu i kuvajte 30 minuta, povremeno dolivajući po malo tople vode.
- Pred kraj kuvanja stavite grašak i kuvajte još 15 minuta, pospite iseckanim peršunom i servirajte toplo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 7 Review(s)
Grašak sa lignjama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -