Grašak sa lignjama

6

Grašak sa lignjama

- Advertisement -

Sastojci za grašak sa lignjama:

  • 1 kg očišćenih lignji,
  • 300 g očišćenog mladog graška,
  • koren celera,
  • šargarepa,
  • čen belog luka,
  • 2 dl belog vina,
  • glavica luka,
  • 300 g paradajz pirea,
  • na vrh kašičice šećera,
  • veza peršuna,
  • maslinovo ulje,
  • biber,
  • so.

Grašak sa lignjama se priprema na sledeći način:

  1. Lignje operite i iseckajte na kolutiće, a pipke usitnite.
  2. Na vrelom ulju zajedno ispržite iseckani beli i crni luk, dodajte kolutiće šargarepe i kockice celera, promešajte i dinstajte 2-3 minuta.
  3. Dodajte lignje, pojačajte temperaturu i pržite još 2-3 minuta, prelijte vinom, dodajte paradajz pire, posolite, pobiberite i dodajte prstohvat šećera.
  4. Poklopite, smanjite temperaturu i kuvajte 30 minuta, povremeno dolivajući po malo tople vode.
  5. Pred kraj kuvanja stavite grašak i kuvajte još 15 minuta, pospite iseckanim peršunom i servirajte toplo.
Grašak sa lignjama
5 (100%) 2