- Advertisement -
Sastojci za losos na podvarku:
- 1 kg kiselog kupusa,
- 500 g lososa (ili fileta lososa),
- 2 glavice crnog luka,
- šargarepa,
- 2 dl ulja,
- so,
- biber.
Losos na podvarku se priprema na sledeći način:
- Kupus operite, isecite kao za salatu, potopite ga u hladnu vodu i ostavite da odstoji pola sata.
- Za to vreme sitno isecite crni luk i izrendajte šargarepu.
- Povrće propržite u šerpi na vrelom ulju i dodajte mu oceđeni kupus.
- Nalijte decilitar vode i krčkajte oko dva sata da bi kupus dobro omekšao.
- Posolite, pobiberite, pa sve preručite u pleh ili vatrostalnu posudu.
- Pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kotlete lososa ispecite posebno u tiganju, i servirajte ih preko podvarka. Možete dodati i mladi krompir.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 8 Review(s)
Losos na podvarku
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -