Losos na podvarku

Losos na podvarku

Advertisement

Sastojci za losos na podvarku:

  • 1 kg kiselog kupusa,
  • 500 g lososa (ili fileta lososa),
  • 2 glavice crnog luka,
  • šargarepa,
  • 2 dl ulja,
  • so,
  • biber.

Losos na podvarku se priprema na sledeći način:

  1. Kupus operite, isecite kao za salatu, potopite ga u hladnu vodu i ostavite da odstoji pola sata.
  2. Za to vreme sitno isecite crni luk i izrendajte šargarepu.
  3. Povrće propržite u šerpi na vrelom ulju i dodajte mu oceđeni kupus.
  4. Nalijte decilitar vode i krčkajte oko dva sata da bi kupus dobro omekšao.
  5. Posolite, pobiberite, pa sve preručite u pleh ili vatrostalnu posudu.
  6. Pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kotlete lososa ispecite posebno u tiganju, i servirajte ih preko podvarka. Možete dodati i mladi krompir.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Losos na podvarku
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 4 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares