- Advertisement -
Sastojci za džem od krušaka i ruzmarina:
- 8 šolja očišćenih zrelih krušaka viljamovki
- 2 kašičice sitno rendane kore limuna
- 125 ml sveže ceđenog limunovog soka
- 3 šolje šećera
- šolja meda
- 2 kašike seckanog lista ruzmarina.
Džem od krušaka i ruzmarina se priprema na sledeći način:
- U veću šerpu stavite očišćene i na kocke sečene kruške. Dodajte im rendanu koru i sok od limuna, šećer i med.
- Pustite da provri na osrednjoj temperaturi, stalno mešajući da se šećer otopi.
- Smanjite temperaturu, dodajte naseckani ruzmarin i krčkajte još 25 minuta, mešajući češće.
- Oko 5 minuta pred kraj kuvanja moraćete stalno da mešate, jer počinje da se zgušnjava.
- Džem sipajte u čiste sterilizovane i vruće tegle. Oko tegli očistiti od džema, zatvorite ih, vruće ih stavite u šerpu u kojoj je vruća voda, pustite da provri, pa ih kuvajte 10 minuta, ali počnite da merite vreme od trenutka kad voda provri.
- Pasterizovane tegle sa džemom izvaditi iz vode, ostaviti da se ohlade, pa ih odložiti na hladno i tamno mesto.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 16 Review(s)
Džem od krušaka i ruzmarina
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -