Džem od krušaka i ruzmarina

Džem od krušaka i ruzmarina

Advertisement

Sastojci za džem od krušaka i ruzmarina:

  • 8 šolja očišćenih zrelih krušaka viljamovki
  • 2 kašičice sitno rendane kore limuna
  • 125 ml sveže ceđenog limunovog soka
  • 3 šolje šećera
  • šolja meda
  • 2 kašike seckanog lista ruzmarina.

Džem od krušaka i ruzmarina se priprema na sledeći način:

  1. U veću šerpu stavite očišćene i na kocke sečene kruške. Dodajte im rendanu koru i sok od limuna, šećer i med.
  2. Pustite da provri na osrednjoj temperaturi, stalno mešajući da se šećer otopi.
  3. Smanjite temperaturu, dodajte naseckani ruzmarin i krčkajte još 25 minuta, mešajući češće.
  4. Oko 5 minuta pred kraj kuvanja moraćete stalno da mešate, jer počinje da se zgušnjava.
  5. Džem sipajte u čiste sterilizovane i vruće tegle. Oko tegli očistiti od džema, zatvorite ih, vruće ih stavite u šerpu u kojoj je vruća voda, pustite da provri, pa ih kuvajte 10 minuta, ali počnite da merite vreme od trenutka kad voda provri.
  6. Pasterizovane tegle sa džemom izvaditi iz vode, ostaviti da se ohlade, pa ih odložiti na hladno i tamno mesto.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Džem od krušaka i ruzmarina
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 16 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares