Džem od krušaka i ruzmarina se priprema na sledeći način:
U veću šerpu stavite očišćene i na kocke sečene kruške. Dodajte im rendanu koru i sok od limuna, šećer i med.
Pustite da provri na osrednjoj temperaturi, stalno mešajući da se šećer otopi.
Smanjite temperaturu, dodajte naseckani ruzmarin i krčkajte još 25 minuta, mešajući češće.
Oko 5 minuta pred kraj kuvanja moraćete stalno da mešate, jer počinje da se zgušnjava.
Džem sipajte u čiste sterilizovane i vruće tegle. Oko tegli očistiti od džema, zatvorite ih, vruće ih stavite u šerpu u kojoj je vruća voda, pustite da provri, pa ih kuvajte 10 minuta, ali počnite da merite vreme od trenutka kad voda provri.
Pasterizovane tegle sa džemom izvaditi iz vode, ostaviti da se ohlade, pa ih odložiti na hladno i tamno mesto.
Sastojci za posne kesten kuglice:
1 kg kestena,
300 g šećera,
kakao,
mleveni orasi.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više