Opran i očišćen praziluk iseći na duže komade pa ga obariti u slanoj vodi strogo vodeći računa da se ne raspadne.
Ocediti ga od vode, iseckati i propržiti na vrelom ulju.
Dodati alevu papriku, naliti toplom vodom, dodati očišćen i opran pirinač, paradajz oljušten i isečen na kolutove, šargarepu očišćenu i isečenu na kolutove, suvu ljutu papriku, posoliti, promešati i preručiti u vatrostalnu posudu da se peče u vreloj rerni sve dok pirinač ne bude kuvan.
Sastojci za posne tofu takose:
200g tofu sira,
1 šolja iseckanog crvenog kupusa,
1 šolja iseckanog zelenog kupusa,
1 crveni luk,
1 paradajz,
1/2 šolje svežeg korijandera,
1 kašika maslinovog ulja,
sok od 1 limete,
1 kašičica mlevenog kumina,
so i biber po ukusu,
4 posne tortilje od kukuruznog brašna.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više