Posna pesak torta

301

Posna pesak torta recept

- Advertisement -

Sastojci za posnu pesak tortu:

  • 1,5 l vode,
  • 6 kesica pudinga od vanile,
  • 1/2 kg šećera,
  • 2 posna margarina,
  • 3 kesice vanil šećera,
  • 300 g mlevenog posnog keksa,
  • 300 g kokosovog brašna,
  • 300 g mlevenih oraha,
  • 2 štangle posne čokolade.

Posna pesak torta se priprema na sledeći način:

  1. U pola litre vode izmutiti puding i šećer, a zatim dodati u preostalu vodu i kuvati dok se ne zgusne.
  2. U vruću masu ubaciti margarin i mešati dok se potpuno ne otopi i sjedini.
    Masu podeliti na tri jednaka djela, pa u prvi deo umutiti vanil šećer i mleveni keks. U drugi deo umutiti vanil šećer i kokosovo brašno. U treći deo umutiti vanil šećer i mlevene orahe.
  3. U kalup za tortu ređati slojeve po redu kako je napisano.
  4. Za glazuru istopiti posnu čokoladu sa malo ulja pa premazati preko torte.

Recept poslala Jovana Njegomir.

Posna pesak torta
Ocenite