Posna pesak torta

Posna pesak torta recept

Advertisement

Sastojci za posnu pesak tortu:

  • 1,5 l vode,
  • 6 kesica pudinga od vanile,
  • 1/2 kg šećera,
  • 2 posna margarina,
  • 3 kesice vanil šećera,
  • 300 g mlevenog posnog keksa,
  • 300 g kokosovog brašna,
  • 300 g mlevenih oraha,
  • 2 štangle posne čokolade.

Posna pesak torta se priprema na sledeći način:

  1. U pola litre vode izmutiti puding i šećer, a zatim dodati u preostalu vodu i kuvati dok se ne zgusne.
  2. U vruću masu ubaciti margarin i mešati dok se potpuno ne otopi i sjedini.
    Masu podeliti na tri jednaka djela, pa u prvi deo umutiti vanil šećer i mleveni keks. U drugi deo umutiti vanil šećer i kokosovo brašno. U treći deo umutiti vanil šećer i mlevene orahe.
  3. U kalup za tortu ređati slojeve po redu kako je napisano.
  4. Za glazuru istopiti posnu čokoladu sa malo ulja pa premazati preko torte.

Recept poslala Jovana Njegomir.

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pesak torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 177 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares