- Advertisement -
Sastojci za posnu pesak tortu:
- 1,5 l vode,
- 6 kesica pudinga od vanile,
- 1/2 kg šećera,
- 2 posna margarina,
- 3 kesice vanil šećera,
- 300 g mlevenog posnog keksa,
- 300 g kokosovog brašna,
- 300 g mlevenih oraha,
- 2 štangle posne čokolade.
Posna pesak torta se priprema na sledeći način:
- U pola litre vode izmutiti puding i šećer, a zatim dodati u preostalu vodu i kuvati dok se ne zgusne.
- U vruću masu ubaciti margarin i mešati dok se potpuno ne otopi i sjedini.
Masu podeliti na tri jednaka djela, pa u prvi deo umutiti vanil šećer i mleveni keks. U drugi deo umutiti vanil šećer i kokosovo brašno. U treći deo umutiti vanil šećer i mlevene orahe. - U kalup za tortu ređati slojeve po redu kako je napisano.
- Za glazuru istopiti posnu čokoladu sa malo ulja pa premazati preko torte.
Recept poslala Jovana Njegomir.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna pesak torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -