Posna Švarcvald torta

7448
- Advertisement -

Posna Švarcvald torta

Sastojci za posnu Švarcvald tortu:

  • 3 čaše vode,
  • 2 čaše šećera,
  • 1 kašičicu soda bikarbone,
  • 20 punih kašika brašna,
  • 4 kašike kakaoa,
  • 2 štangle rendane čokolade,
  • 1 kašiku krupno mlevenog keksa,
  • 8 kašika ulja,
  • 6 kašika džema od kajsije.

Posna Švarcvald torta se priprema na sledeći način:

  1. Pomešati 3 čaše vode, 2 čaše šećera, 1 kašičicu soda bikarbone, 20 punih kašika brašna, 4 kašike kakaoa, 2 štangle rendane čokolade, 1 kašiku krupno mlevenog keksa, 8 kašika ulja, 6 kašika džema od kajsije.
  2. Podeliti smesu na 4 dela i ispeći 4 kore na papiru za pečenje u plehu 25×35 cm.

Fil 1:

  1. Na tihoj vatri otopiti (da ne ključa) 0,5 l slatke posne pavlake, 300 g posne čokolade  i ohladiti.
  2. Umutiti 250 g margarina sa 200 g prah šećera i sve sjediniti.

Fil 2:

  1. Potrebna je jedna puna tegla višanja koje su dan ranije naprskane sa 10 kapi ekstrakta ruma (ja sam koristila iz kompota, mogu i sveže koje se mogu prokuvati…).

Fil 3:

  1. Umutiti 0,5 l slatke pavlake.
  2. Filovati sledećim redom: kora, čoko fil, višnje, fil od posne slatke pavlake.
  3. Na zadnju koru nisam stavila višnje – samo filove.
  4. Jako je ukusna, a poseban ukus joj daju višnje sa mirisom ruma.

Recept poslala Dragana

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna Švarcvald torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 124 Review(s)
- Advertisement -