- Advertisement -
Sastojci za posnu Švarcvald tortu:
- 3 čaše vode,
- 2 čaše šećera,
- 1 kašičicu soda bikarbone,
- 20 punih kašika brašna,
- 4 kašike kakaoa,
- 2 štangle rendane čokolade,
- 1 kašiku krupno mlevenog keksa,
- 8 kašika ulja,
- 6 kašika džema od kajsije.
Posna Švarcvald torta se priprema na sledeći način:
- Pomešati 3 čaše vode, 2 čaše šećera, 1 kašičicu soda bikarbone, 20 punih kašika brašna, 4 kašike kakaoa, 2 štangle rendane čokolade, 1 kašiku krupno mlevenog keksa, 8 kašika ulja, 6 kašika džema od kajsije.
- Podeliti smesu na 4 dela i ispeći 4 kore na papiru za pečenje u plehu 25×35 cm.
Fil 1:
- Na tihoj vatri otopiti (da ne ključa) 0,5 l slatke posne pavlake, 300 g posne čokolade i ohladiti.
- Umutiti 250 g margarina sa 200 g prah šećera i sve sjediniti.
Fil 2:
- Potrebna je jedna puna tegla višanja koje su dan ranije naprskane sa 10 kapi ekstrakta ruma (ja sam koristila iz kompota, mogu i sveže koje se mogu prokuvati…).
Fil 3:
- Umutiti 0,5 l slatke pavlake.
- Filovati sledećim redom: kora, čoko fil, višnje, fil od posne slatke pavlake.
- Na zadnju koru nisam stavila višnje – samo filove.
- Jako je ukusna, a poseban ukus joj daju višnje sa mirisom ruma.
Recept poslala Dragana
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 124 Review(s)
Posna Švarcvald torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -