Posne krem bananice je jako teško naći na našem tržištu. Ima nekoliko manjih proizvođača koje ih proizvode i obično su ti proizvodi dostupni u manjim, lokalnim marketima, dok ih u velikim trgovinskim lancima nema. Zato smo odlučili da vas obradujemo receptom za domaće posne krem bananice. Ovako pripremljene posne bananice možete koristiti i za pripremu ostalih posnih kolača ili torti za čiju pripremu su posne krem bananice neophodne.
Posne krem bananice se pripremaju na sledeći način:
Kuvati šećer u 200 ml vode dok se ne rastopi, nekih 4, 5 minuta.
U 100 ml vode sipati 3 kesice želatina.
Sirup od rastopljenog šećera sipati u plastičnu posudu i dodati natopljeni želatin.
Smesu mutiti najmanje 15 minuta, dok ne postane gusta. U to dodati ekstrat od banane i jos mutiti da se smesa fino sjedini sa ekstratom (mogu se dodati i 2 ekstrata ukoliko želite jači ukus banane).
Pleh nauljiti tako što razmažete kašičicu ulja papirnim ubrusom, zatim sipajte smesu.
Kada se smesa skroz ohladi (najbolje u frižideru) iseći je na kocke.
Kockice preliti topljenom posnom čokoladom. Lakša varijanta je da krem bananice prelijete pre sečenja.
Sastojci za kapri tortu: 100g posne čokolade, 1 kašika ulja (ili margarina), 150g posnog šlaga. Podloga: 300g mlevenog posnog keksa (plazma), 100ml soka od pomorandže, 125 g šećera u prahu, 125g margarina. Fil od malina: 250g malina, 175ml vode, 125g šećera, 1 kesica pudinga od maline (40g). Fil od vanile: 2 kesice pudinga od vanile (80g), 600ml vode, 150g šećera, 125g margarina. 150g šećera, 125g margarina.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više