Greek tea biscuits se pripremaju na sledeći način:
Umutite šećer sa uljem, da se šećer sasvim istopi, dodajte sok od pomorandže, konjak, struganu pomorandžinu koru, sodu bikarbonu i začine i sve dobro promešajte.
Na kraju postepeno dodajte mlevene orahe i brašno i mešajte spatulom dok ne dobijete homogenu masu.
Ovako dobijeno testo preručite na brašnom posutu radnu površinu i podelite na četiri jednaka dela.
Od svakog komada testa napravite rolat i ređajte u podmazan i brašnom posut pleh, ostavljajući malo prostora između njih.
Oštrim nožem zasecite svaki rolat, ali ne do kraja, da napravite kriške iste debljine i pecite 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Izvadite iz rerne, svaku krišku zasecite do kraja i pecite još 10 minuta.
Sastojci za posne čokoladne keks kuglice:
300 g posne mlevene plazme,
250 g margarina,
8 kašika šećera u prahu,
2 kašike ruma,
3 kašike soka od pomorandže,
posna čokolada.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više