Greek tea biscuits se pripremaju na sledeći način:
Umutite šećer sa uljem, da se šećer sasvim istopi, dodajte sok od pomorandže, konjak, struganu pomorandžinu koru, sodu bikarbonu i začine i sve dobro promešajte.
Na kraju postepeno dodajte mlevene orahe i brašno i mešajte spatulom dok ne dobijete homogenu masu.
Ovako dobijeno testo preručite na brašnom posutu radnu površinu i podelite na četiri jednaka dela.
Od svakog komada testa napravite rolat i ređajte u podmazan i brašnom posut pleh, ostavljajući malo prostora između njih.
Oštrim nožem zasecite svaki rolat, ali ne do kraja, da napravite kriške iste debljine i pecite 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Izvadite iz rerne, svaku krišku zasecite do kraja i pecite još 10 minuta.
Sastojci za posni sendvič sa avokadom i povrćem:
4 kriške integralnog hleba (ili posnog hleba po izboru),
1 avokado,
1 paradajz,
1 krastavac,
1/2 crvene paprike,
listovi svežeg spanaća ili zelene salate,
so i biber po ukusu,
sveži peršun ili klice za dekoraciju (opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više