Mislili ste da posna pizza na vodi ne postoji i da se ne može napraviti. I mi smo, ali drugačije misli Sanja Milojević. Ona je na našoj grupi na fejsbuku objavila ovaj jako zanimnljiv recept. Lak je za pripremu, ali što je najvažnije, ovako pripremljena posna pizza na vodi je izuzetno ukusna.
Prvo ćemo pripremiti testo za posnu pizzu na vodi tako što ćemo u 200 ml mlake vode sipati kašičicu suvog kvasca i prstohvat šećera. Testo promešati i ostaviti 10 minuta.
U drugoj posudi pomešati 300g brašna, pola kesice praška za pecivo i so.
Aktiviranom kvascu postepeno dodavati suve sastojke i umesiti mekano testo, po potrebi dodati kašiku-dve brašna.
Pokriti i ostaviti 30-40 minuta.
U međuvremenu pripremiti povrće. Očistiti i iseći oko 200g šampinjona, 2 paprike i dva struka mladog luka. To je ono što sam ja imala, dodajte ili oduzmite sastojke po ukusu.
Testo razvući oklagijom, namazati kečapom, rasporediti povrće, posuti origano i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-25 minuta.
Sastojci za korpice sa paštetom od tunjevine (za 10 korpica prečnika 7 cm):
2 konzerve tunjevine u komadu,
80 g maslina, bez koštice,
1 kašika senfa,
1 kašika posnog majoneza,
malo rendane korice limuna,
kašika seckanog svežeg peršuna,
biber po ukusu,
500 g lisnatog testa.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više