- Advertisement -

Sastojci za posne ružice:
- 600 g brašna,
- 1 prašak za pecivo,
- 1 vanilin šećer,
- 2 kašike šećera u prahu,
- 3 kašike sojinog mleka (u prahu),
- 300 ml tople vode,
- 200 ml ulja,
- posni krem ili džem,
- šećer u prahu.

Posne ružice se pripremaju na sledeći način:
- Pomešati sve suve sastojke, zatim u tankom mlazu istovremeno dodavati ulje i vodu.
- Nakon što zamešate testo, odmah ga razvaljajte i čašom vadite „pogačice“ kao kad pravite posne krofne.
- Na svaku pogačicu staviti posni krem ili džem po ukusu i umotati u „paketić“.
- Peći na 200°C oko 20 minuta, odnosno dok ružice ne porumene.
- Kada su posne ružice pečene, izvaditi ih iz rerne i dok su tople ih posuti šećerom u prahu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne ružice
Autor:
Dijana Mihajlović
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -