Posni burek

Posni burek po receptu Jelene Šarac je nezamislivo ukusan. Sama Jelena tvrdi da posle ovog recepta nikad više nećete otići u pekaru po burek. Pa probajte, šta čekate!

2985
- Advertisement -

Sastojci za posni burek:

  • 500 g tankih kora,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 2 krompira,
  • 400 g šampinjona,
  • 3 kašike ulja,
  • so,
  • biber,
  • suvi začin.

Za premaz kora:

  • 300 ml kisele vode,
  • 100 ml ulja.
Posni burek
Foto: Jelena Šarac

Posni burek se priprema na sledeći način:

  1. U zagrejano ulje (3 supene kašike) stavite crni luk i pržite.
  2. Dodati kafenu kašičicu soli i propržite crni luk par minuta.
  3. Potom dodajte 2 narendana krompira (na krupnije rende) srednje veličine pa promešati.
  4. Zatim dodajte naseckane šampinjone, pobiberite i dodajte kašičicu suvog začina.
  5. Napravite mešavinu od kisele vode i ulja, dobro promešajte.
  6. Nauljite tepsiju, poređajte kore kao na snimku, pa premažite pripremljenom mešavinom.
  7. Filujte burek, ređajte kore, premažite mešavinom za premaz, zatim ponovo filujte i tako u krug dok se sav materijal ne potroši.
  8. Ubacite burek u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite 30-35 min. Kada je burek pečen, isecite ga i služite. Prijatno!

Ovo su recepti za 16 neodoljivih slanih posnih pita koje bi trebalo da probate!

- Advertisement -
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni burek
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)
- Advertisement -