Sastojci za posni burek:
- 500 g tankih kora,
- 2 glavice crnog luka,
- 2 krompira,
- 400 g šampinjona,
- 3 kašike ulja,
- so,
- biber,
- suvi začin.
Za premaz kora:
- 300 ml kisele vode,
- 100 ml ulja.

Posni burek se priprema na sledeći način:
- U zagrejano ulje (3 supene kašike) stavite crni luk i pržite.
- Dodati kafenu kašičicu soli i propržite crni luk par minuta.
- Potom dodajte 2 narendana krompira (na krupnije rende) srednje veličine pa promešati.
- Zatim dodajte naseckane šampinjone, pobiberite i dodajte kašičicu suvog začina.
- Napravite mešavinu od kisele vode i ulja, dobro promešajte.
- Nauljite tepsiju, poređajte kore kao na snimku, pa premažite pripremljenom mešavinom.
- Filujte burek, ređajte kore, premažite mešavinom za premaz, zatim ponovo filujte i tako u krug dok se sav materijal ne potroši.
- Ubacite burek u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite 30-35 min. Kada je burek pečen, isecite ga i služite. Prijatno!
Ovo su recepti za 16 neodoljivih slanih posnih pita koje bi trebalo da probate!
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni burek
Autor:
Jelena Šarac
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

















