Posna štrudla sa džemom na vodi je super poslastica za posne dane. I to jedan od retko ukusnih slatkiša kada je u pitanju post na vodi! Ova štrudla sa džemom je veoma mekana i ukusna.
Posna štrudla sa džemom na vodi se priprema na sledeći način:
U malo mlake vode sipati kvasac i prstohvat šećera. Promešati i ostaviti 10 minuta.
Nakon toga dodati ostatak vode, postepeno dodavati brašno i dobro umesiti mekano testo. Pokriti i ostaviti testo da naraste 45 minuta.
Nakon toga testo kratko premesiti i podeliti na dva dela. Oba dela razvući oklagijom tanko, premazati džemom i urolati u rolat (meni je bilo dovoljno 4 kašike džema, birajte onaj koji se lako maže).
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Štrudlu ostaviti u plehu dok se rerna greje i preliv sprema. Za preliv pomešati vodu i brašno i staviti na šporet da provri, uz stalno mešanje.
Premazati štrudlu, posuti šećerom i peći u zagrejanoj rerni 25-30 minuta.
Pečenu štrudlu poprskati sa malo vode, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Iseći, posuti prah šećerom i poslužiti.
Sastojci za posne kuglice sa pečurkama:
Za testo:
250 g krompira,
250 g margarina,
500 g brašna,
200 ml vode,
1 kocka kvasca,
2 kašičice soli,
susam,
malo soli.
Za fil:
500 g pečuraka,
2 glavice crnog luka,
so,
biber,
suvi začin,
malo ulja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više