Posna štrudla sa džemom na vodi je super poslastica za posne dane. I to jedan od retko ukusnih slatkiša kada je u pitanju post na vodi! Ova štrudla sa džemom je veoma mekana i ukusna.
Posna štrudla sa džemom na vodi se priprema na sledeći način:
U malo mlake vode sipati kvasac i prstohvat šećera. Promešati i ostaviti 10 minuta.
Nakon toga dodati ostatak vode, postepeno dodavati brašno i dobro umesiti mekano testo. Pokriti i ostaviti testo da naraste 45 minuta.
Nakon toga testo kratko premesiti i podeliti na dva dela. Oba dela razvući oklagijom tanko, premazati džemom i urolati u rolat (meni je bilo dovoljno 4 kašike džema, birajte onaj koji se lako maže).
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Štrudlu ostaviti u plehu dok se rerna greje i preliv sprema. Za preliv pomešati vodu i brašno i staviti na šporet da provri, uz stalno mešanje.
Premazati štrudlu, posuti šećerom i peći u zagrejanoj rerni 25-30 minuta.
Pečenu štrudlu poprskati sa malo vode, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Iseći, posuti prah šećerom i poslužiti.
Sastojci za mediteransku salatu:
2 paradajza,
2 krastavca,
2 konzervirane crvene paprike,
200 g prokelja,
zelena salata,
glavica luka,
100 g zelenih maslinki,
origano,
1 kuvani krompir,
so,
crni biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više