Posna štrudla sa džemom na vodi

Posna štrudla sa džemom na vodi je super poslastica za posne dane. I to jedan od retko ukusnih slatkiša kada je u pitanju post na vodi! Ova štrudla sa džemom je veoma mekana i ukusna.

1241
- Advertisement -
Posna štrudla sa džemom na vodi
Foto: Sanja Milojević

Sastojci za posnu štrudlu sa džemom na vodi:

  • 430 do 450 g brašna,
  • 300 ml tople vode,
  • kesica suvog kvasca,
  • prstohvat šećera,
  • kesica vanil šećera,
  • džem.

Preliv:

  • 100 ml vode,
  • kašika brašna,
  • kašika šećera.

Posna štrudla sa džemom na vodi se priprema na sledeći način:

  1. U malo mlake vode sipati kvasac i prstohvat šećera. Promešati i ostaviti 10 minuta.
  2. Nakon toga dodati ostatak vode, postepeno dodavati brašno i dobro umesiti mekano testo. Pokriti i ostaviti testo da naraste 45 minuta.
  3. Nakon toga testo kratko premesiti i podeliti na dva dela. Oba dela razvući oklagijom tanko, premazati džemom i urolati u rolat (meni je bilo dovoljno 4 kašike džema, birajte onaj koji se lako maže).
  4. Uključiti rernu na 200 stepeni.
  5. Štrudlu ostaviti u plehu dok se rerna greje i preliv sprema. Za preliv pomešati vodu i brašno i staviti na šporet da provri, uz stalno mešanje.
  6. Premazati štrudlu, posuti šećerom i peći u zagrejanoj rerni 25-30 minuta.
  7. Pečenu štrudlu poprskati sa malo vode, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Iseći, posuti prah šećerom i poslužiti.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna štrudla sa džemom na vodi
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -