Posna pita sa pirinčem i spanaćem se priprema na sledeći način:
Stavite ulje i mineralnu gaziranu vodu da provri, zatim sklonite sa vatre.
Pirinač prelijte hladnom vodom i ostavite 15 minuta.
Nakon tog vremena prospite vodu, sipajte 400 ml vruće vode i kuvate u posoljenoj vodi poklopljeno na tihoj vatri 10 minuta.
Isključite ringlu i ostavite tako poklopljeno još 5-10 minuta.
Praziluk iseckajte na polukrugove i na zagrejanom ulju propržite.
Začinite suvim začinom i belim lukom u granulama, pa dodajte spanać i još oko minut propržite, a onda dodajte obaren pirinač, promešajte i ostavite da se prohladi, oko 10 minuta.
Kore podelite na 4 grupe.
Stavite prvu koru, poprskajte smesom od vode i ulja.
Stavite i preostale četiri kore i ponovite postupak prskanja.
Na poslednju, petu koru, stavite četvrtinu pripremljenog fila.
Urolajte i prebacite na pleh obložen papirom za pečenje.
Na isti način napravite i preostale rolate, a onda ih premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C, 30-40 minuta.
Sastojci za posnu krompir salatu:
1 kg krompira,
3 glavice crnog ili crvenog luka,
1 dl ulja,
1 dl vinskog sirćeta,
1 kašika persunovog lišća,
biber,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više