- Advertisement -
Sastojci za losos sa mediteranskom mešavinom:
- filet lososa,
- 1 mladi crni luk,
- 100g kečapa,
- 1 kašika meda,
- 1 kašika soja sosa,
- 1 kašičica smeđeg šećera,
- 1 kašičica senfa,
- 450g Mediteranske mešavine,
- maslinovo ulje,
- 1 kašičica suvog vlašca,
- beli luk u granulama,
- mleveni biber,
- morska ili himalajska so,
- grančice ruzmarina.
Losos sa mediteranskom mešavinom se priprema na sledeći način:
- Filet lososa izvadite da se odmrzne, a onda ubrusom pritisnite da upije višak tečnosti.
- Posolite obe strane, ali malo više donju stranu sa kožicom, ako želite da vam bude krckava.
- Gornju stranu pobiberite.
- Na ulju ispržite prvo donju stranu sa kožicom, a onda nakon par minuta i drugu.
- Losos izvadite i ostavite na toplom mestu.
- U istom ulju ispržite mešavinu sa mladim crnim lukom, pa dodajte kečap, ili neki drugi paradajz sos, med, soja sos, smeđi šećer i senf.
- Prelijte preko lososa, a ostatak servirajte u nekoj činijici.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Losos sa mediteranskom mešavinom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -