Posni burek sa spanaćem

Posni burek sa spanaćem

Advertisement

Sastojci za posni burek sa spanaćem:

  • 500 g spanaća,
  • 1 veća glavica crnog luka,
  • so,
  • biber,
  • 300 ml vode,
  • brašno po potrebi,
  • ulje.

Posni burek sa spanaćem se priprema na sledeći način:

  1. Luk upržiti pa dodati skuvan i iseckan spanać, posoliti, pobiberiti po ukusu i dinstati još par min.
  2. Zamesiti testo od 300 ml vode, so i brašno po potrebi. Testo ne treba da bude previše tvrdo. Ostaviti testo da odmara pola sata.
  3. Zatim podeliti na 4 jednake jufke i uvaljati ih u ulju i ostaviti da odstoje sat vremena.
  4. Zatim razvući prvu koru sto je tanje moguće, poprskati je uljem i sklopiti je sa sve četiri strane, tako da se dobije kocka.
  5. Razvući drugu koru isto tako da bude tanka pa posuti uljem.
  6. Zatim ubaciti prvu koru koja je spakovana i uvijte drugu, treću koru isto razvući, poprskati je opet uljem, dodati prednodnu i dodati fil, zatim opet preklopite. Isti postupak je i sa četvrtom.
  7. Peći u rerni na 200°C oko pola sata.

Recept poslala Dušanka

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni burek sa spanaćem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 2 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares