Naslovna Sastojci Spanać

Sastojak: spanać

Posna kinoa sa spanaćem

Posna kinoa sa spanaćem

Sastojci za posnu kinou sa spanaćem: 1 šolja kinoe, 2 šolje vode, 200 g svežeg spanaća, 1 čen belog luka, sitno iseckan, 1 kašika maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 kašika limunovog soka.
Posne lazanje sa spanaćem i belim lukom

Posne lazanje sa spanaćem i belim lukom

Sastojci za posne lazanje sa spanaćem i belim lukom: 400 g listova za lazanje (bez jaja), 500 g svežeg spanaća, 300 g tofu sira, 2 čena belog luka, 500 ml posnog bešamela (biljno mleko, brašno, maslinovo ulje), 2 kašike maslinovog ulja, 200 ml paradajz sosa, so, biber i muskatni oraščić po ukusu.
Posni pire od karfiola i spanaća

Posni pire od karfiola i spanaća

Sastojci za posni pire od karfiola i spanaća: 1 srednja glavica karfiola (oko 500 g), 100 g svežeg spanaća, 2 čena belog luka, 1 kašika maslinovog ulja, 50 ml biljnog mleka (bademovo, sojino ili ovseno), so i biber po ukusu, prstohvat muskatnog oraščića (opciono), svež peršun za dekoraciju (opciono).
Posna čorba od paradajza i spanaća

Posna čorba od paradajza i spanaća

Sastojci za posnu čorbu od paradajza i spanaća: 400 g svežih paradajza (ili 1 konzerva seckanog paradajza), 100 g svežeg spanaća, 1 crni luk, sitno seckan, 2 čena belog luka, sitno seckana, 1 šargarepa, rendana, 1 kašika maslinovog ulja, 1 l povrćnog bujona, 1 kašika paradajz pirea, so i biber po ukusu, 1 kašičica origana ili bosiljka, sok od pola limuna.
Posno varivo od sočiva i spanaća

Posno varivo od sočiva i spanaća

Sastojci za posno varivo od sočiva i spanaća: 1 šolja crvenog ili zelenog sočiva, 200 g svežeg spanaća, 1 crvena lukovica, sitno iseckana, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 šargarepe, iseckane na kolutove, 1 krompir, iseckan na kockice, 1 litar povrćnog bujona, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica kima, 1 kašika limunovog soka, so i biber po ukusu.
Posna supa od paradajza i spanaća

Posna supa od paradajza i spanaća

Sastojci za posnu supu od paradajza i spanaća: 500 g svežeg paradajza (ili 400 g konzerviranog paradajza), 1 glavica crnog luka, sitno iseckana, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 100 g svežeg spanaća, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica suvog origana, 1 litar povrćnog bujona, 1 kašika paradajz pirea, so i biber po ukusu, svež bosiljak za dekoraciju (po želji).
Posno varivo od slatkog krompira i spanaća

Posno varivo od slatkog krompira i spanaća

Sastojci za posno varivo od slatkog krompira i spanaća: 2 srednja slatka krompira, oljuštena i iseckana na kockice, 1 crni luk, sitno seckan, 2 čena belog luka, sitno seckana, 1 kašičica mlevene kurkume, 1 kašičica kumina, 1 konzerva kokosovog mleka (400 ml), 150 g svežeg spanaća, 500 ml povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, svež korijander ili peršun za dekoraciju.
Posna pasta sa spanaćem i pečurkama

Posna pasta sa spanaćem i pečurkama

Sastojci za posnu pastu sa spanaćem i pečurkama: 250 g posne paste (špageti, taljatele ili po izboru), 200 g svežeg spanaća, 200 g pečuraka (šampinjoni ili bukovače), iseckanih, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, kašičica limunovog soka, kašika bademovog mleka (opciono, za kremastiju teksturu).
Posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem

Posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem

Sastojci za posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem: 300 g tunjevine iz konzerve, 12 listova lazanja (posne), 400 g paradajz sosa, 1 crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, 200 g spanaća, 100 g posnog sira (opciono), 3 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, svež bosiljak za serviranje.
Posni namaz od spanaća

Posni namaz od spanaća

Sastojci za posni namaz od spanaća: 200 g svežeg spanaća, 1/2 šolje oraha, 2 čena belog luka, 3 kašike maslinovog ulja, sok od pola limuna, 2 kašike nutritivnog kvasca (po želji), so i biber po ukusu.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -