Posni burgeri od pasulja i kinoe

1950
- Advertisement -

Posni burgeri od pasulja i kinoe

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne burgere od pasulja i kinoe:

  • 200g kinoe,
  • 1 konzerva crvenog pasulja,
  • 1 konzerva crnog pasulja,
  • 1 kašika kikiriki putera,
  • 1 1/2 kašičice dimljene paprike,
  • 3 kašičice vegete,
  • 1 kašičica belog luka u prahu,
  • 1 kašičica crnog luka u prahu,
  • 1/4 kašičice bibera.

Burgeri od pasulja i kinoe se pripremaju na sledeći način:

  1. Kinou skuvati u duplo više vode, otklopljenu, sa pola kašičice soli.
  2. Kada sva voda ispari, poklopiti kinou i skloniti je sa vatre.
  3. Procediti i proprati malo pasulj pa pomešati i izblendati sve sastojke (možete ostaviti malo teksture, ne treba da bude glatka smesa).
  4. Oblikovati burgere i pržiti ih na malo ulja ili peći u rerni na papiru za pečenje 10ak minuta (ili dok ne porumene) sa svake strane na 200C.
  5. Pecivo smo namazali humusom a burger mešavinom posnog majoneza i BBQ sosa, i dodali smo kisele krastavce i paradajz.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni burgeri od pasulja i kinoe
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -