Mediteranska fokača

2573
- Advertisement -

Mediteranska fokača

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za Mediteransku fokaču:

  • 800g brašna,
  • 10g suvog kvasca,
  • 15g sitne morske soli,
  • 500ml mlake vode,
  • 10g šećera,
  • 75ml maslinovog ulja.

Nadev:

  • mini paradajz,
  • masline,
  • sveži bosiljak,
  • sveži ruzmarin,
  • sveži origano,
  • krupna morska so,
  • biber.

Mediteranska fokača se priprema na sledeći način:

  1. Prosejati brašno u posudu za mešanje.
  2. Dodati suvi kvasac i so.
  3. Pomešati vodu i šećer.
  4. U sredini brašna napraviti rupu, sipati polovinu vode i ulje, pa zamesiti testo. Najbolje je koristiti mikser, sa nastavkom za testo.
  5. Brašno dodavati postepeno u toku mešanja.
  6. Dobro umešeno testo prebaciti u podmazanu uljem posudu, pokriti vlažnom krpom i ostaviti da stoji na toplom mestu oko 1 sat, da se masa duplira.
  7. Naraslo testo izručiti na radni sto posut brašnom i blago ga premesiti.
  8. Zagrejati rernu na 220C.
  9. Pleh dimenzija 30x20cm premazati uljem i posuti brašnom.
  10. Testo rastanjiti (ne koristiti oklagiju) na veličinu pleha.
  11. Pokriti testo u plehu krpom, pa ostaviti da odstoji 20 minuta.
  12. Odstajalo testo malo vrhovima prstiju pritisnuti, pa rasporediti nadev, po želji.
  13. Na kraju odozgo posuti solju i biberom, pa preliti sa maslinovim uljem.
  14. Peći u zagrejanoj rerni 20-tak minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Mediteranska fokača
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -