- Advertisement -
Sastojci za zapečene lignje sa krompirom:
- 1kg neočisćenih lignji,
- 1kg krompira,
- 1 veci luk,
- 1 veća šargarepa,
- 2-3 čena belog luka,
- 1dl paradajz soka,
- 1-1,5 dl vina,
- so,
- biber,
- maslinovo ulje.
Zapečene lignje sa krompirom se pripremaju na sledeći način:
- Očistiti lignje, naseći ih na komade i pomešati sa očisćenim i nasečenim krompirom, lukom, šargarepom, belim lukom, i začinima.
- Staviti u tepsiju i preliti paradajzom, vinom i uljem.
- Peći u rerni na 200-220 oko 1h.
- Prvih 20-tak minuta pecite pod folijom, pa je skinite i tek malo promešajte lignje i krompir.
- Nastavite peći do kraja.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor:
Zapečene lignje sa krompirom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -