Sastojak: beli luk u prahu
Posni karfiol sa susamom
Sastojci za posni karfiol sa susamom: 1 srednji karfiol isečen na cvetove, 1/3 pirinčanog brašna, 1 kašika kukuruznog skroba, 1 kašičica ulja, 1/2 kašičice belog luka u prahu, 1/3 - 1/4 šolje vode. Za sos: 1,5 kašike susamovog ulja, 1/4 šolje soja sosa, 1 kašika vinskog sirćeta, 1 mleveni sveži đumbir, 4-5 čena mlevenog belog luka, 2-3 kašike meda, 1 kašika kukuruznog skroba, 1/4 šolje vode.
Posni lisnati štapići sa kečapom i začinima
Sastojci za posne lisnate štapiće sa kečapom i začinima: 40g svežeg kvasca, 1kg brašna, 400ml vode, 200ml ulja, 200g kečapa, 200g margarina, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 1 kašičica origana, 1 kašičica belog luka u prahu.
Posni burgeri od pasulja i kinoe
Sastojci za posne burgere od pasulja i kinoe: 200g kinoe, 1 konzerva crvenog pasulja, 1 konzerva crnog pasulja, 1 kašika kikiriki putera, 1 1/2 kašičice dimljene paprike, 3 kašičice vegete, 1 kašičica belog luka u prahu, 1 kašičica crnog luka u prahu, 1/4 kašičice bibera.
Daikon supa
Sastojci za Daikon supu:
1 srednja bela rotkva,
2 štapića celera,
1 manji crveni luk,
1/2 praziluka,
1 šargarepa,
ulje,
1 kašika seckanog peršuna,
prstohvat belog luka u prahu,
200 g pelata paradajza,
mešavina začina.
Najbolje riblje pljeskavice
Sastojci za riblje pljeskavice:
razna riba (poželjno je imati šarana 20%, pastrmke 10%, ostalo su kvalitetnije ciprinide kao što su plotica, klen, škobalj, mrena, od drugih vrsta može som, grgeč...).
10 posnih čorbi koje morate probati
Fenomenalni recepti za pripremu divnih posnih čorbi. Pogledajte deset najboljih
Čorba od krompira i koprive
Za posnu čorbu od krompira i koprive potrebno je: 500 gr koprive, 2-3 krompira, glavica crnog luka, kašika brašna, kašika začina od povrća, beli luk u prahu, so, sok od 1/2 limuna
Oslić u kukuruznom brašnu
Sastojci za oslić u kukuruzu:
800 g fileta od oslića,
čaša kukuruznog griza,
čaša kukuruznog brašna,
kašičica belog luka u prahu,
ulje,
so.
Posni slani rolat sa krompirom
Sastojci za posni slani rolat:
1 kg krompira,
100 g spanaća ili veza blitve,
100 g pirinča,
2 šargarepe,
veza peršuna,
100 g mariniranih šampinjona,
1/2 kašičice aleve paprike,
1/2 kašičice belog luka u prahu,
100 g posnog majoneza,
50 g kečapa,
50 g susama.