Posni pire od bundeve i batata

40
- Advertisement -

Posni pire od bundeve i batata

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni pire od bundeve i batata:

  • 500 g bundeve,
  • 500 g batata,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • peršun za dekoraciju.

Posni pire od bundeve i batata se priprema na sledeći način:

  1. U velikom loncu, skuvajte iseckanu bundevu i batat u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. To će trajati oko 15-20 minuta. Proverite viljuškom da li su dovoljno mekani.
  2. Kada su bundeva i batat kuvani, procedite ih i ostavite da se ocede od viška tečnosti.
  3. U drugom tiganju, zagrejte maslinovo ulje. Dodajte sitno iseckan beli luk i pržite ga na srednje jakoj vatri dok ne postane mirisno, ali pazite da ne prepržite beli luk kako ne bi postao gorak.
  4. Dodajte kuvanu bundevu i batat u tiganj sa belim lukom. Pržite ih zajedno nekoliko minuta, povremeno mešajući, kako bi se sjedinili ukusi.
  5. Sklonite tiganj sa vatre i koristite blender ili štapni mikser da smesu pretvorite u pire. Blendajte dok ne dobijete glatku teksturu.
  6. Dodajte so i biber po ukusu. Dodatno možete začiniti po želji, na primer, dodavanjem malo cimeta ili muškatnog oraščića za dodatnu aromu.
  7. Servirajte posni pire od bundeve i batata topao, posut svežim peršunom za dekoraciju.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pire od bundeve i batata
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -