Posna pita sa makom i višnjama se priprema na sledeći način:
U šerpu sipati mak, šećer, vanilin šećer i doliti vode koliko da se dobije masa kao za palačinke.
Staviti na šporet da proključa. Nije potrebno dugo kuvati, samo treba da proključa.
Dno tepsije posuti sa malo brašna (ili staviti Pek papir) i redjati kore, svaku koru namazati dobro sa vrućim filoma, a višnje stavljati otprilike na svaku drugu ili treću koru.
Sastojci za posnu oblandu sa tunjevinom:
1 list oblande,
2 konzerve tunjevine,
100 g kukuruza šećerca,
3 veća kisela krastavčića,
2 kašike preprženog susama,
100 g margarina,
so,
biber,
kečap.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više