U dubljoj vanglici sjediniti šećer, ulje, vodu, 4 kašike brašna i prašak za pecivo.
Neka odstoji pola sata.
U to polako dodavati brašno oko 900gr, lepo sve umesiti i kad bude tako gusto da se rukom mogu otkidati kuglice, uzimati od testa parče željene veličine valjati kuglice i ređati ih na tepsiju u koju ste stavili papir za pecenje, praveći razmak od bar 3cm.
Testo treba da je takvo da se samo malo spuste kad se stave na tepsiju, nikako da se spljošte.
Peći na 175 stepeni ne manje od 15min a ne više od 20min, ne smeju da dobiju braon boju pri dnu.
Dok se jedna tura peče, valjajte drugu od ove mere trebali bi da napravite oko 120 polovina.
Kad se prohlade pažljivo ih izdubite a od tih biskvitnih mrvica, džema po želji i ruma zamesite fil kojim ćete ih puniti i spajati.
Kad ih sve spojite, umočite breskvice samo malo u ekstrak maline pomešan sa vodom i valjati ih u kristal šećer.
Sastojci za tunjevinu sa crnim vinom:
2 režnja sveže tunjevine (oko 600 g.),
200 ml mladog crnog vina,
brašno,
čen belog luka,
peršun,
maslinovo ulje,
biber,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više