Posne breskvice

1769
- Advertisement -

Posne breskvice

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne breskvice:

  • 1 šolja od 2dl vode,
  • 2 šolje od 2dl ulja,
  • 2 šolje od 2dl šećera,
  • 4 kašike brašna,
  • 1 kesica praška za pecivo,
  • 900gr brašna,
  • mrvice od dubljenih breskvica,
  • džem po zelji,
  • rum,
  • ekstrakt maline,
  • voda,
  • šećer.

Posne breskvice se pripremaju na sledeći način:

  1. U dubljoj vanglici sjediniti šećer, ulje, vodu, 4 kašike brašna i prašak za pecivo.
  2. Neka odstoji pola sata.
  3. U to polako dodavati brašno oko 900gr, lepo sve umesiti i kad bude tako gusto da se rukom mogu otkidati kuglice, uzimati od testa parče željene veličine valjati kuglice i ređati ih na tepsiju u koju ste stavili papir za pecenje, praveći razmak od bar 3cm.
  4. Testo treba da je takvo da se samo malo spuste kad se stave na tepsiju, nikako da se spljošte.
  5. Peći na 175 stepeni ne manje od 15min a ne više od 20min, ne smeju da dobiju braon boju pri dnu.
  6. Dok se jedna tura peče, valjajte drugu od ove mere trebali bi da napravite oko 120 polovina.
  7. Kad se prohlade pažljivo ih izdubite a od tih biskvitnih mrvica, džema po želji i ruma zamesite fil kojim ćete ih puniti i spajati.
  8. Kad ih sve spojite, umočite breskvice samo malo u ekstrak maline pomešan sa vodom i valjati ih u kristal šećer.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne breskvice
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -