- Advertisement -
Sastojci za posne breskvice:
- 1 šolja od 2dl vode,
- 2 šolje od 2dl ulja,
- 2 šolje od 2dl šećera,
- 4 kašike brašna,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 900gr brašna,
- mrvice od dubljenih breskvica,
- džem po zelji,
- rum,
- ekstrakt maline,
- voda,
- šećer.
Posne breskvice se pripremaju na sledeći način:
- U dubljoj vanglici sjediniti šećer, ulje, vodu, 4 kašike brašna i prašak za pecivo.
- Neka odstoji pola sata.
- U to polako dodavati brašno oko 900gr, lepo sve umesiti i kad bude tako gusto da se rukom mogu otkidati kuglice, uzimati od testa parče željene veličine valjati kuglice i ređati ih na tepsiju u koju ste stavili papir za pecenje, praveći razmak od bar 3cm.
- Testo treba da je takvo da se samo malo spuste kad se stave na tepsiju, nikako da se spljošte.
- Peći na 175 stepeni ne manje od 15min a ne više od 20min, ne smeju da dobiju braon boju pri dnu.
- Dok se jedna tura peče, valjajte drugu od ove mere trebali bi da napravite oko 120 polovina.
- Kad se prohlade pažljivo ih izdubite a od tih biskvitnih mrvica, džema po želji i ruma zamesite fil kojim ćete ih puniti i spajati.
- Kad ih sve spojite, umočite breskvice samo malo u ekstrak maline pomešan sa vodom i valjati ih u kristal šećer.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne breskvice
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -