- Advertisement -
Sastojci za posnu suvu papriku punjenu semenkama:
- 500g crnog luka,
- 200g šargarepe,
- 2 srednja krompira,
- 300g pirinča,
- 100g suncokretovog semena,
- 150g tikvenog semena,
- 2 kašike susama,
- 1/2 korena celera,
- 2 kašike začina C,
- 1 kašika soli,
- bibera po ukusu,
- 2dl ulja,
- 30 suvih srednjih paprika.
Posna suva paprika punjena semenkama se priprema na sledeći način:
- Prvo očistiti paprike od semena, oprati ih i potopiti u hladnoj vodi.
- Dok pripremaš fil, povremeno promešaj paprike.
- Crni luk i šargarepu očistiti i usitniti u čoperu ili ručno.
- Zagrejati ulje i dodati luk i šargarepu da se prže na tihoj vatri, dodati malo vode jednu malu kafenu šoljicu.
- Kad luk postane staklast, dodati usitnjene krompire i narendan celer.
- Mešati da se uprži i krompir, dodati pirinač i mešati još desetak minuta.
- Semenke prepeći u tuganju i njih usitniti u čoperu.
- Skloniti posudu sa vatre, odvojiti 1 kafenu šoljicu usitnjenih semenki za posipanje.
- Ostatak dodati u već pripremljen fil od luka, krompira i pirinča. Dodati začine.
- Omekšale paprike lagano napuniti filom, ostaviti mesta da nabubri pirinač.
- Paprike redjati u tepsiju. Naliti ih vodom da ogreznu.
- Prekriti listovima kupusa ili pek papirom i staviti u već zagrejanu rernu da se kuvaju.
- Kad sva voda uvri skloniti listove i ostavit da se malo zapeku.
- U tiganju sipati 3-4 kašike ulja zagrejati i dodati malo aleve paprike i šoljicu usitnjenog semena.
- Preliti preko zapečenih paprika.
- Paprike se mogu služiti i hladne.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna suva paprika punjena semenkama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -