Posna suva paprika punjena semenkama

402
- Advertisement -

Posna suva paprika punjena semenkama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu suvu papriku punjenu semenkama:

  • 500g crnog luka,
  • 200g šargarepe,
  • 2 srednja krompira,
  • 300g pirinča,
  • 100g suncokretovog semena,
  • 150g tikvenog semena,
  • 2 kašike susama,
  • 1/2 korena celera,
  • 2 kašike začina C,
  • 1 kašika soli,
  • bibera po ukusu,
  • 2dl ulja,
  • 30 suvih srednjih paprika.

Posna suva paprika punjena semenkama se priprema na sledeći način:

  1. Prvo očistiti paprike od semena, oprati ih i potopiti u hladnoj vodi.
  2. Dok pripremaš fil, povremeno promešaj paprike.
  3. Crni luk i šargarepu očistiti i usitniti u čoperu ili ručno.
  4. Zagrejati ulje i dodati luk i šargarepu da se prže na tihoj vatri, dodati malo vode jednu malu kafenu šoljicu.
  5. Kad luk postane staklast, dodati usitnjene krompire i narendan celer.
  6. Mešati da se uprži i krompir, dodati pirinač i mešati još desetak minuta.
  7. Semenke prepeći u tuganju i njih usitniti u čoperu.
  8. Skloniti posudu sa vatre, odvojiti 1 kafenu šoljicu usitnjenih semenki za posipanje.
  9. Ostatak dodati u već pripremljen fil od luka, krompira i pirinča. Dodati začine.
  10. Omekšale paprike lagano napuniti filom, ostaviti mesta da nabubri pirinač.
  11. Paprike redjati u tepsiju. Naliti ih vodom da ogreznu.
  12. Prekriti listovima kupusa ili pek papirom i staviti u već zagrejanu rernu da se kuvaju.
  13. Kad sva voda uvri skloniti listove i ostavit da se malo zapeku.
  14. U tiganju sipati 3-4 kašike ulja zagrejati i dodati malo aleve paprike i šoljicu usitnjenog semena.
  15. Preliti preko zapečenih paprika.
  16. Paprike se mogu služiti i hladne.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna suva paprika punjena semenkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -