Posni Burrito

3308
- Advertisement -

Posni Burrito

Advertisements

Sastojci za posni Burrito:

Za tortilje:

  • 1/3 kocke kvasca,
  • pola šolje tople vode,
  • 1 kašičica šećera,
  • 5 šolja glatkog brašna,
  • pola šolje ulja,
  • 1,5 šolja tople vode.
Za nadev:
  • 450g smrznute meksičke mešavine (crveni pasulj, kukuruz šećerac, crvena paprika, zelena boranija, šargarepa),
  • 2 konzerve tunjevine,
  • 1 crni luk,
  • 1 čen seckanog belog luka,
  • biber i so,
  • čili papričica,
  • origano,
  • posni kačkavalj.

Za sos:

  • 5 kašika posnog majoneza,
  • 1,5 kašika senfa,
  • limunov sok,
  • 2 čena sitno seckanog belog luka,
  • origano.

Posni Burrito se priprema na sledeći način:

  1. Iseckati crni luk i propržiti na malo zagrejanog ulja.
  2. Kada postane zlatkast dodati meksičku mešavinu, začine, iseckani beli luk i prodinstatii par minuta.
  3. Ostaviti da se prohladi.
  4. U prohlađeno povrće pomešati dve konzerve tune.
  5. U pola šolje tople vode staviti kvasac i šećer.
  6. Kada kvasac nadođe, staviti u posudu sa brašnom i zamesiti testo.
  7. Prekriti testo krpom i ostaviti oko pola sata.
  8. Potom premesiti testo i praviti male loptice, pa oklagijom razvući u krug.
  9. Zagrejati tiganj, četkicom premazati sa malo ulja i staviti tortilju da se ispeče.
  10. Kada porumeni, okrenuti da se zapeče i sa druge strane.
  11. Pošto se ispekla, staviti tortilju na tanjir obložen kesom i zatvoriti je, da bi tortilja bila mekana.
  12. Ponoviti postupak sa svim preostalim testom.
  13. U posudu pomešati majonez, senf, iseckani beli luk, limun i origano.
  14. Tortilju premazati sosem, pa preko staviti nadev od tune i povrća, narendati posni kačkavalj i urolati.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni Burrito
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -