- Advertisement -
Sastojci za posni Burrito:
Za tortilje:
- 1/3 kocke kvasca,
- pola šolje tople vode,
- 1 kašičica šećera,
- 5 šolja glatkog brašna,
- pola šolje ulja,
- 1,5 šolja tople vode.
Za nadev:
- 450g smrznute meksičke mešavine (crveni pasulj, kukuruz šećerac, crvena paprika, zelena boranija, šargarepa),
- 2 konzerve tunjevine,
- 1 crni luk,
- 1 čen seckanog belog luka,
- biber i so,
- čili papričica,
- origano,
- posni kačkavalj.
Za sos:
- 5 kašika posnog majoneza,
- 1,5 kašika senfa,
- limunov sok,
- 2 čena sitno seckanog belog luka,
- origano.
Posni Burrito se priprema na sledeći način:
- Iseckati crni luk i propržiti na malo zagrejanog ulja.
- Kada postane zlatkast dodati meksičku mešavinu, začine, iseckani beli luk i prodinstatii par minuta.
- Ostaviti da se prohladi.
- U prohlađeno povrće pomešati dve konzerve tune.
- U pola šolje tople vode staviti kvasac i šećer.
- Kada kvasac nadođe, staviti u posudu sa brašnom i zamesiti testo.
- Prekriti testo krpom i ostaviti oko pola sata.
- Potom premesiti testo i praviti male loptice, pa oklagijom razvući u krug.
- Zagrejati tiganj, četkicom premazati sa malo ulja i staviti tortilju da se ispeče.
- Kada porumeni, okrenuti da se zapeče i sa druge strane.
- Pošto se ispekla, staviti tortilju na tanjir obložen kesom i zatvoriti je, da bi tortilja bila mekana.
- Ponoviti postupak sa svim preostalim testom.
- U posudu pomešati majonez, senf, iseckani beli luk, limun i origano.
- Tortilju premazati sosem, pa preko staviti nadev od tune i povrća, narendati posni kačkavalj i urolati.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni Burrito
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -