Sastojci za posne Twix čokoladice bez šećera i glutena:
Za biskvitni deo:
50g ovsenog brašna,
35g bademovog brašna,
65ml meda,
3 kašičice kikiriki putera.
Za karamel deo:
65ml javorovog sirupa ili meda,
60g kikiriki putera,
1 kašicica kokosovog ulja,
aroma vanile.
Čokoladna glazura:
80g posne čokolade + 2 kašičice kokosovog ulja.
Posne Twix čokoladice bez šećera i glutena se pripremaju na sledeći način:
U činiji sjedinite ovseno I bademovo brašno sa medom i kikikiriki puterom.
Kašikom promešajte, pa rukama malo umesite testo.
U manju tepsiju (ili kalup za hleb), stavite papir za pečenje.
Rastanjite testo na debljinu oko 1cm.
Možete da ga oblikujete u kvadrat ili pravougaonik, samo se potrudite da vam ivice budu što ravnije.
Za karamel fil: U činiji sjedinite javorov sirup/med sa kikiriki puterom, kokosovim uljem i aromom vanile.
Dobro premešajte sastojke da se sjedine.
Umesto javorovog sirupa možete da koristite med.
Ravnomerno razmažite smesu preko bisvita.
Stavite kolač u zamrzivač, oko 60 minuta.
Potrebno je da se kolač stegne/ malo zaledi.
Kolač možete samo da prelijete sa čokoladom, a zatim da ga isečete na štanglice kada se čokolada stegne, ili da ga isečete na štanglice, pa uvaljate u čokoladnu glazuru.
Sastojci za posni rolat sa povrćem:
400 g krompira,
100 g spanaća,
100 g pirinča,
2 šargarepe,
veza peršuna,
100 g mariniranih šampinjona,
pola kašičice slatke paprike,
pola kašičice granula belog luka,
3 čena belog luka,
50 g kečapa (ili paradajz pirea),
100 g susama.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više