- Advertisement -
Sastojci za posne Twix čokoladice bez šećera i glutena:
Za biskvitni deo:
- 50g ovsenog brašna,
- 35g bademovog brašna,
- 65ml meda,
- 3 kašičice kikiriki putera.
Za karamel deo:
- 65ml javorovog sirupa ili meda,
- 60g kikiriki putera,
- 1 kašicica kokosovog ulja,
- aroma vanile.
Čokoladna glazura:
- 80g posne čokolade + 2 kašičice kokosovog ulja.
Posne Twix čokoladice bez šećera i glutena se pripremaju na sledeći način:
- U činiji sjedinite ovseno I bademovo brašno sa medom i kikikiriki puterom.
- Kašikom promešajte, pa rukama malo umesite testo.
- U manju tepsiju (ili kalup za hleb), stavite papir za pečenje.
- Rastanjite testo na debljinu oko 1cm.
- Možete da ga oblikujete u kvadrat ili pravougaonik, samo se potrudite da vam ivice budu što ravnije.
- Za karamel fil: U činiji sjedinite javorov sirup/med sa kikiriki puterom, kokosovim uljem i aromom vanile.
- Dobro premešajte sastojke da se sjedine.
- Umesto javorovog sirupa možete da koristite med.
- Ravnomerno razmažite smesu preko bisvita.
- Stavite kolač u zamrzivač, oko 60 minuta.
- Potrebno je da se kolač stegne/ malo zaledi.
- Kolač možete samo da prelijete sa čokoladom, a zatim da ga isečete na štanglice kada se čokolada stegne, ili da ga isečete na štanglice, pa uvaljate u čokoladnu glazuru.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 11 Review(s)
Posne Twix čokoladice bez šećera i glutena
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -