Posne Twix čokoladice bez šećera i glutena

1995
- Advertisement -

Posne Twix čokoladice bez šećera i glutena

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne Twix čokoladice bez šećera i glutena:

Za biskvitni deo:

  • 50g ovsenog brašna,
  • 35g bademovog brašna,
  • 65ml meda,
  • 3 kašičice kikiriki putera.

Za karamel deo:

  • 65ml javorovog sirupa ili meda,
  • 60g kikiriki putera,
  • 1 kašicica kokosovog ulja,
  • aroma vanile.

Čokoladna glazura:

  • 80g posne čokolade + 2 kašičice kokosovog ulja.

Posne Twix čokoladice bez šećera i glutena se pripremaju na sledeći način:

  1. U činiji sjedinite ovseno I bademovo brašno sa medom i kikikiriki puterom.
  2. Kašikom promešajte, pa rukama malo umesite testo.
  3. U manju tepsiju (ili kalup za hleb), stavite papir za pečenje.
  4. Rastanjite testo na debljinu oko 1cm.
  5. Možete da ga oblikujete u kvadrat ili pravougaonik, samo se potrudite da vam ivice budu što ravnije.
  6. Za karamel fil: U činiji sjedinite javorov sirup/med sa kikiriki puterom, kokosovim uljem i aromom vanile.
  7. Dobro premešajte sastojke da se sjedine.
  8. Umesto javorovog sirupa možete da koristite med.
  9. Ravnomerno razmažite smesu preko bisvita.
  10. Stavite kolač u zamrzivač, oko 60 minuta.
  11. Potrebno je da se kolač stegne/ malo zaledi.
  12. Kolač možete samo da prelijete sa čokoladom, a zatim da ga isečete na štanglice kada se čokolada stegne, ili da ga isečete na štanglice, pa uvaljate u čokoladnu glazuru.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne Twix čokoladice bez šećera i glutena
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)
- Advertisement -