Faširane šnicle od somovine

1066
- Advertisement -

Faširane šnicle od somovine

Advertisements

Potrebno je:

  • 1 kg somovine,
  • 1 veza zeleni,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 4 čena belog luka,
  • 1 list lovora,
  • 1 limun,
  • korica od limuna,
  • 2 parčeta sredine hleba,
  • 1 veza peršuna,
  • 5-7 kašika brašna,
  • ulje za prženje,
  • biber u zrnu
  • so po ukusu.

Priprema:

  1. Skuvajte somovinu u bujonu od zeleni, 1 glavice luka, 2 čena belog luka, lista lovora, kore od limuna, soli i 3 zrna bibera.
  2. Kuvanu ribu zatim odvojite od kostiju i sameljite u mašini za meso, zajedno sa sredinama hleba koje ste natopili u vodi i dobro ocedili.
  3. Samlevenoj masi dodajte sitno iseckan i izdinstan luk, dva sitno iseckana ili izgnječena čena belog luka, iseckane listove peršuna, so i biber.
  4. Sve dobro umešajte da se sastojci sjedine i zamesite kao testo, nanesite malo ulja na dlanove i oblikujte pljeskavice.
  5. Zatim pljeskavice dobro uvaljajte u brašno i pržite na vrelom ulju.
  6. Izvadite ih na salvetu da upije suvišnu masnoću i poslužite dok su tople.
  7. Bujon od kuvanja ribe možete da upotrebite za pripremanje supe ili ukusnog sosa
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Faširane šnicle od somovine
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)
- Advertisement -