- Advertisement -
Potrebno je:
- 1 kg somovine,
- 1 veza zeleni,
- 2 glavice crnog luka,
- 4 čena belog luka,
- 1 list lovora,
- 1 limun,
- korica od limuna,
- 2 parčeta sredine hleba,
- 1 veza peršuna,
- 5-7 kašika brašna,
- ulje za prženje,
- biber u zrnu
- so po ukusu.
Priprema:
- Skuvajte somovinu u bujonu od zeleni, 1 glavice luka, 2 čena belog luka, lista lovora, kore od limuna, soli i 3 zrna bibera.
- Kuvanu ribu zatim odvojite od kostiju i sameljite u mašini za meso, zajedno sa sredinama hleba koje ste natopili u vodi i dobro ocedili.
- Samlevenoj masi dodajte sitno iseckan i izdinstan luk, dva sitno iseckana ili izgnječena čena belog luka, iseckane listove peršuna, so i biber.
- Sve dobro umešajte da se sastojci sjedine i zamesite kao testo, nanesite malo ulja na dlanove i oblikujte pljeskavice.
- Zatim pljeskavice dobro uvaljajte u brašno i pržite na vrelom ulju.
- Izvadite ih na salvetu da upije suvišnu masnoću i poslužite dok su tople.
- Bujon od kuvanja ribe možete da upotrebite za pripremanje supe ili ukusnog sosa
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Faširane šnicle od somovine
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -