- Advertisement -
Sastojci za pečenog smuđa iz rerne:
- dva smuđa,
- dva čena belog luka,
- jedna kašičica morske soli,
- jedan limun,
- jedna veza peršunovog lista,
- grančica ruzmarina,
- malo bibera,
- malo maslinovog ulja.
Pečeni smuđ iz rerne se priprema na sledeći način:
- Prvo očistiti ribu, makazama ukloniti peraje, uhvatiti ribu za rep i nožićem strugati prema glavi.
- Isprati hladnom vodom, ponoviti postupak dok se sva krljušt ne očisti.
- Oštrim nožem zaseći trbuh i izvaditi škrge i utrobu, isprati u vodi i ribu posušiti, staviti na papirnatu salvetu.
- U tepsiju staviti papir za pečenje, staviti ribu, napunite ribu sa jednom kriškom limuna, presečenog na pola, jednim čenom belog luka, malo peršuna.
- Prelijte ribu sa malo maslinovog ulja, posolite, pobiberite, stavite malo ruzmarina i malo naseckanog peršunovog lista.
- Rernu upalite na 250C, sačekajte da se zagreje, stavite ribu peći oko 25 minuta.
- Napravite preliv od seckanog belog luka, peršunovog lista, limuna, soli, maslinovog ulja.
- Kod mene je danas bio prilog krompir i batat, koji sam skuvala i prelila sa mešavinom belog luka i peršunovog lista.
- Kad servirate ribu, prelite i nju sa prelivom i po želji poprskajte sa još malo sokom
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Pečeni smuđ iz rerne
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -