Pečeni smuđ iz rerne

1532
- Advertisement -

Pečeni smuđ iz rerne

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za pečenog smuđa iz rerne:

  • dva smuđa,
  • dva čena belog luka,
  • jedna kašičica morske soli,
  • jedan limun,
  • jedna veza peršunovog lista,
  • grančica ruzmarina,
  • malo bibera,
  • malo maslinovog ulja.

Pečeni smuđ iz rerne se priprema na sledeći način:

  1. Prvo očistiti ribu, makazama ukloniti peraje, uhvatiti ribu za rep i nožićem strugati prema glavi.
  2. Isprati hladnom vodom, ponoviti postupak dok se sva krljušt ne očisti.
  3. Oštrim nožem zaseći trbuh i izvaditi škrge i utrobu, isprati u vodi i ribu posušiti, staviti na papirnatu salvetu.
  4. U tepsiju staviti papir za pečenje, staviti ribu, napunite ribu sa jednom kriškom limuna, presečenog na pola, jednim čenom belog luka, malo peršuna.
  5. Prelijte ribu sa malo maslinovog ulja, posolite, pobiberite, stavite malo ruzmarina i malo naseckanog peršunovog lista.
  6. Rernu upalite na 250C, sačekajte da se zagreje, stavite ribu peći oko 25 minuta.
  7. Napravite preliv od seckanog belog luka, peršunovog lista, limuna, soli, maslinovog ulja.
  8. Kod mene je danas bio prilog krompir i batat, koji sam skuvala i prelila sa mešavinom belog luka i peršunovog lista.
  9. Kad servirate ribu, prelite i nju sa prelivom i po želji poprskajte sa još malo sokom
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pečeni smuđ iz rerne
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -