- Advertisement -
Sastojci za posnu pitu krompirušu sa aromatičnim začinima:
- 1,8kg krompira,
- 8 čenova belog luka,
- 4 grančice ruzmarina,
- 8 grančica timijana,
- 2 kašičice kima,
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića,
- 4 šolje sojinog mleka,
- 200g biljnog sira,
- 5 kašika margarina.
Posna pita krompiruša sa aromatičnim začinima:
- U ključalu i posoljenu vodu stavite krompir isečen na kockice i kuvajte dok ne omekša.
- U tiganj dodajte margarin (4 kašike), a zatim i mleveni beli luk i kim.
- Čim se margarin otopi isključite šporet.
- Dodajte seckani ruzmarin i timijan, kao i muskatni oraščić, pa promešajte i sklonite sa šporeta.
- Kuvan krompir ocedite, pa dodajte margarin sa začinima koji ste upravo napravili.
- Posolite i pobiberite, pa sipajte i mleko.
- Na kraju dodajte i rendani sir (100g).
- Ispasirajte, a ako želite ostavite i poneki krupniji komadić krompira.
- Tepsiju premažite margarinom (1 kašika), pa sipajte krompir.
- Pospite preostalim rendanim sirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na srednjoj rešetki na 180°C oko 25-30 minuta.
- Gotovu krompirušu ostavite da se ohladi u tepsiji 30 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna pita krompiruša sa aromatičnim začinima
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -