- Advertisement -
Sastojci za hobotnicu na roštilju:
- 1kg hobotnice,
- 6 kašika soja sosa,
- 6 kašika vina,
- 1 kašičica rendanog celera,
- 1 beli luk,
- 1 kašičica šećera,
- 60ml vode.
Hobotnica na roštilju se priprema na sledeći način:
- Od belog luka, šećera, celera, soja sosa i vina napraviti marinadu i ostaviti da odstoji pola sata.
- Hobotnicu očistiti, odseći joj glavu, pipke i oči i sve to otkloniti.
- Oprati je i ostaviti da se osuši.
- Delove isečene hobotnice staviti u činiju i preliti pripremljenom marinadom, pa ostaviti da odstoji.
- Posle toga, peći je kratko na roštilju kako ne bi promenila boju.
- Marinadu u kojoj je bila hobotnica izmešati sa 60ml vode i staviti da provri.
- Pečenu hobotnicu preliti prokuvanom marinadom, ukrasiti listovima zelene salate i servirati.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Hobotnica na roštilju
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -