Posni rižoto sa šparglama i limunom

416
- Advertisement -

Posni rižoto sa šparglama i limunom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni rižoto sa šparglama i limunom:

  • 1 veza špargli,
  • 1 glavica crnog luka, sitno seckanog,
  • 4 kašike maslinovog ulja,
  • 4 čena belog luka, izgnječena,
  • 1 šolja integralnog pirinča,
  • 3 ½ – 4 šolje bujona od povrća,
  • ½ šolje svežih listova bosiljka,
  • 1 limun, kora i sok po ukusu,
  • ½ kašičice soli,
  • ¼ kašičice bibera.

Posni rižoto sa šparglama i limunom se priprema na sledeći način:

  1. Očistite špargle i odsecite im krajeve.
  2. Stabiljke špargli isecite na manje komade, stavite ih u manju šerpu, te ih blanširajte oko 5 minuta, dok ne omekšaju.
  3. Ocedite ih, ali ostavite 1 šolju tečnosti u kojoj ste ih kuvali.
  4. Stavite u blender blanširane špargle, 1 šolju tečnosti od kuvanja, 2 kašike maslinovog ulja i sveže listove bosiljka, te sve blendirajte dok ne dobijete smesu glatke teksture.
  5. Dobijeni sos od špargli ostavite sa strane.
  6. Nakon toga, u manjoj šerpi zagrejte 2 kašike maslinovog ulja, pa dodajte crni luk.
  7. Dinstajte ga 5-6 minuta, pa dodajte beli luk i dinstajte još oko 2 minuta.
  8. Zatim dodajte integralni pirinač i 1 šolju bujona od povrća, pa kuvajte na umerenoj temperaturi, često mešajući, dok pirinač ne upije svu tečnost.
  9. Postepeno dodajte preostale šolje bujona od povrća, te sve zajedno kuvajte oko 3 minuta.
  10. Dobijeni rižoto prelijte sosom od špargli, te dodajte sok, koru limuna po ukusu, kao i so i biber. Poslužite i uživajte u ukusu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni rižoto sa šparglama i limunom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -